Protest nationalist la Atena

Protest nationalist in Atena: “Represiunea ne intareste!” (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 30.10.2013

0Câteva mii de naţionalişti greci au ieşit în stradă la sfârşitul săptămânii trecute pentru a protesta împotriva inculpării liderului partidului Zorii Aurii. A existat şi o contra-demonstraţie organizată de extrema stângă, dr poliţia a ţinut la distanţă cele două tabere.
“Ei au dizolvat democraţia şi au înlocuit-o cu o cleptocraţie”, a exclamat la portavoce Ilias Kassidiaris, purtătorul de cuvânt al partidului radical, conform France Presse. “Tot ceea ce fac ne întăreşte şi ne face să fim cea mai importantă forţă politică din Grecia (…) Cerem eliberarea imediată a prizonierilor politici”, a subliniat el.
“Milioane de greci ne sprijină. Vom prelua controlul asupra ţării cu ajutorul conducătorului nostru”, a afirmat la rândul ei Eleni Zaroulia, soţia liderului Zorilor Aurii, Nikos Michaloliakos.
Demonstraţia a avut loc sâmbătă în faţa unui sediu al Zorilor Aurii din centrul Atenei. Acţiunea s-a încheiat cu intonarea imnului naţional al Greciei.
Mai mulți lieri ai partidului parlamentar grec au fost arestați recent, fiind suspectați de implicarea în uciderea unui cântăreț anarhist de hip-hop. Trei inculpaţi, inclusiv liderul formaţiunii, Nikos Michaloliakos, se află în arest preventiv în penitenciarul Korydallos, situat în apropiere de Atena. Aceștia au negat orice legătură cu crima și susțin că ei sunt de fapt victimele unor înscenări și prigoane, cauzate de creșterea constantă în sondaje a partidului. Mai mult, reprezentanții Zorilor Aurii acuză autoritățile statului că închid ochii la atentatele teroriste îndreptate împotriva sediilor formațiunii și la tentativele de asasinat care i-au vizat pe mai mulți lideri de partid. Toate aceste fapte au fost puse pe seama grupărilor comuniste și anarhiste.
Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului 2012 sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind constant 15-17 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro
151234567891011121314

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu