Violente la Moscova

Violente RASIALE in Moscova dupa uciderea unui rus de catre un migrant din Caucaz (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 14.10.2013

0Peste 380 de tineri au fost arestați duminică în Moscova după ce s-au revoltat împotriva uciderii unui rus de către un migrant din Caucaz. Forțele de ordine au făcut cu greu față mulțimii, alcătuite din suporteri ai cluburilor de fotbal, militanți naționaliști dar și simplii cetățeni indignați.
Totul a început cu înjungierea mortală a lui Egor Şcerbakov, în vârstă de 25 de ani. Fapta a fost săvârșită joi seara în timp ce victima se plimba cu iubita sa. Unul dintre agresori a fost surprins de camerele de supraveghere.
aCa urmare a impactului emoțional, aproape 1.000 de ruși au ieșit duminică în stradă la aşa numita ”Adunare Populară” de lângă centrul comercial Biriuza unde se adună de obicei migranţii ilegali din fostele republici sovietice. Demonstrația a fost la început pașnică, degenerând apoi în violențe îndreptate împotriva străinilor și a afacerilor acestora. Mai multe persoane au fost rănite, inclusiv polițiști. Deasemenea au fost distruse câteva autoturisme și au fost devastate mai multe magazine și tarabe care aparțineau străinilor.
Conform statisticilor oficiale, aproximativ 60 la sută din cei 5 milioane de migranţi se află ilegal în Rusia. Majoritatea provin din republicile din Caucaz și Asia Centrală. Aproape 7 procente din forţa de muncă a Rusiei este reprezentată de migranţi. Sursa: FrontPress.ro
123456789101112141516171819202122

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu