Teroristi



Vezi care sunt cei mai periculoși și căutați teroriști din lume


Trăim într-o lume în care pericolul ne pândește la tot pasul, siguranța noastră fiind mereu pusă sub semnul întrebării. Dacă v-ați întrebat vreodată cine sunt cei care ar putea să distrugă totul – dat fiind și istoricul lor – CNNvă prezintă cei mai periculoși oameni de pe planetă.
Vezi care sunt cei mai periculoși și căutați teroriști  din lumeAyman al-Zawahiri este liderul al-Qaida. O recompensă de până la 25 de milioane de dolari a fost oferită de către guvernul Statelor Unite pentru capturarea lui.
Vezi care sunt cei mai periculoși și căutați teroriști  din lumeNasir Al Wuhayshi este liderul al-Qaida din Peninsula Arabică, cunoscut sub numele de AQAP, iar pentru cineva care are doar 36 de ani, are un portofoliu important în materie de terorism. Acesta a lansat atacuri asupra serviciilor de securitate din Yemen şi a condus un atac atac ambițios față de Ambasada SUA din Yemen.
Vezi care sunt cei mai periculoși și căutați teroriști  din lumeIbrahim al-Asiri – poate fi considerat cel mai periculos teorist din lume si asta pentru ca este cunoscut drept omul care face bombele pentru al-Qaida. La doar 31 de ani, este un maestru al confecționării de bombe şi este o persoană considerată nemiloasă. A fost desemnat pentru a crea bomba care aproape a doborât un avion american deasupra Detroit-ului, chiar în ziua de Crăciun din 2009.
Vezi care sunt cei mai periculoși și căutați teroriști  din lumeAhmed Abdi Godane a devenit liderul grupului Somalia Al-Shabaab, la sfârşitul anului 2008. Pentru prinderea lui, este oferită o recompensă de 7 milioane de dolari.
Vezi care sunt cei mai periculoși și căutați teroriști  din lumeMoktar Belmoktar a stat la bazele formării unei unităţi de elită munită “Cei care se inscriu cu sânge” şi a declarat că va fi scut împotriva “inamicului invadator”. La puţin timp mai târziu, acesta împreună cu aliaţii săi au lansat un atac asupra unei fabrici de gaz, Amenas, din sudul Algeriei. În urma acestuia au murit zeci de oameni. Pentru capturarea teroristului sunt puse la bătaie 5 milioane de dolari.
Vezi care sunt cei mai periculoși și căutați teroriști  din lumeAbu Bakr al-Baghdadi este liderul Statului Islamic din Irak şi Siria (ISIS). Cine are informații despre acest bărbat își poate rotunji cu veniturile cu suma de 10 milioane de dolari.
Vezi care sunt cei mai periculoși și căutați teroriști  din lumeSirajuddin Haqqani a coordonat atacul cu bombă din 2008 de la hotelul Serena din Kabul care s-a soldat cu șase morţi. Un altul a avut loc în iunie 2011 omorând 12 persoane la hotelul InterContinental. Cinci milioane de dolari se oferă pentru prinderea lui.
Vezi care sunt cei mai periculoși și căutați teroriști  din lumeIncluderea lui Abubakar Shekau recunoaşte valul tot mai mare de militantismului islamic în Africa de Vest. În ultimii patru ani, el a condus Boko Haram, un grup Salafist în nordul Nigeriei, care a început cooperarea cu alte grupuri mai departe în Mali.
Vezi care sunt cei mai periculoși și căutați teroriști  din lumeDoku Umarov conduce Caucasus Emirate (CE), un grup cecen dedicat pentru a aduce conducerea islamică cât mai aproape de sudul Rusiei.


dcnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu