Nationalistii greci ne multumesc

Nationalistii greci multumesc romanilor pentru solidaritate

autor: FrontPress 25.10.2013

zoriiPartidul radical Zorii Aurii din Grecia a mulţumit pe site-ul oficial românilor şi sârbilor pentru solidaritatea manifestată faţă de naţionaliştii eleni, care sunt supuşi unui val de represiuni din partea guvernului din Atena. 
018Suporterii echipei naţionale de fotbal a României au afişat în timpul meciului cu Estonia un mesaj de solidaritate cu naţionaliștii greci. Aceștia au scris în limba greacă textul ”Libertate pentru Zorii Aurii”, alături de sigla partidului. Banneru afişat pe Stadionul Naţional a fost adus de suporterii bănăţeni, care l-au folosit şi în timpul unei partide din liga a IV-a, desfăşurate în oraşul Jimbolia, judeţul Timiş.
013Acțiuni similare, de natură simbolică, au mai avut loc și pe alte stadioane din Europa și în fața consulatelor și ambasadelor Greciei din mai multe oașe de pe ”bătrânul continent”. Nici ambasada Greciei din Bucureşti nu a făcut excepţie, acolo fiind organizată o acţiune de protest de către un grup format din foşti membri ai Noii Drepte Bucureşti.
ambasadaMai mulți lieri ai partidului parlamentar grec au fost arestați în luna septembrie, fiind suspectați de implicarea în uciderea unui cântăreț anarhist de hip-hop. Trei inculpaţi, inclusiv liderul formaţiunii, Nikos Michaloliakos, se află în arest preventiv în penitenciarul Korydallos, situat în apropiere de Atena. Aceștia au negat orice legătură cu crima și susțin că ei sunt de fapt victimele unor înscenări și prigoane, cauzate de creșterea constantă în sondaje a partidului. Mai mult, reprezentanții Zorilor Aurii acuză autoritățile statului că închid ochii la atentatele teroriste îndreptate împotriva sediilor formațiunii și la tentativele de asasinat care i-au vizat pe mai mulți lideri de partid. Toate aceste fapte au fost puse pe seama grupărilor comuniste și anarhiste. Recent, Parlamentul din Atena a mai retras şi finanţarea partidului.
La nivel oficial, Zorii Aurii au legături cu organizaţia Noua Dreaptă, fapt ce s-a concretizat într-o serie de întruniri bilaterale şi participarea unor delegaţii româneşti la marşurile naţionaliştilor greci.
Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului 2012 sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind 15 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu