In vizita

Liderul Noii Drepte in vizita la filialele din Basarabia si Transnistria

autor: FrontPress 22.10.2013

3Liderul Noii Drepte din România, avocatul Tudor Ionescu, s-a întors recent dintr-o vizită de lucru efectuată peste Prut, unde s-a întâlnit cu liderii filialelor Mişcării Naţional-Creştine Noua Dreaptă, aripa basarabeană a organizaţiei naţionaliste româneşti.
La Chişinău, Tudor Ionescu s-a întâlnit cu Veaceslav Vârlan, liderul MNC-ND, care a prezentat un raport de activitate, dar şi o analiză a situaţiei generale din cadrul Noii Drepte Basarabia.
“În pofida faptului că în ultimul an organizaţia a fost supusă unor atacuri permanente, a fost înregistrată o creştere semnificativă. La fel, în cadrul şedinţei, au fost discutate direcţiile principale de activitate şi dezvoltare a organizaţiei, dar şi adoptate noi tactici şi metode de acţiune. Au fost puse bazele unor noi proiecte, printre care şi pregatirea platformei pentru relansarea unui proiect politic pe ambele maluri ale Prutului”, susţin naţionaliştii basarabeni prin intermediul unui comunicat de presă.
Tot în cadrul vizitei, Tudor Ionescu, însoţit de fondatorul MNC-ND Basarabia, Sergiu Laşcu, s-au deplasat la Tiraspol, capitala autoproclamatei republici separatiste Transnistria. Reprezentanţii filialelor Râbniţa, Dubăsari, Tighina şi Tiraspol au relatat despre situaţia românilor din Transnistria, despre abuzurile autorităţilor separatiste şi impunerea unui proces de rusificare a populaţiei româneşti.
Delegaţia Noii Drepte a adus din ţară cărţi româneşti şi reviste naţionaliste, precum şi steaguri tricolore, care au fost dăruite militanţilor din Transnistria.
Noua Dreaptă a înfiinţat încă din anul 2010 filiale atât în Transnistria, cât şi în Sudul Basarabiei şi Nordul Bucovinei, teritorii care au aparţinut României Mari iar acum sunt parte a Ucrainei. Sursa: FrontPress.ro
4
12

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu