Diplomatie

Diplomatie “Russian style” versus “Occidentul civilizat”

autor: FrontPress 16.10.2013

bataieCronica evenimentelor:
1. Sub pavilion olandez, o nava Greenpeace acosteaza o platforma petroliera ruseasca, iar “activistii” o iau cu asalt (incearca) pentru a “protesta impotriva exploatarii petrolului in arctica”.
2. Trupele speciale ale FR blocheaza tentativa, dau la gioale “activistilor” care se simt deranjati numai de platforme Gazprom si niciodata de platforme British Petroleum. Aresteaza nava, aresteaza “activistii”. Activistii se pregatesc sa infunde inchisorile rusesti pentru piraterie. Ani grei.
3. Olandezii se simt deranjati de “insolenta” Rusiei, protesteaza si cer impertativ eliberarea ecoteroristilor. Rusia raspunde cu un clasic: **** off!
4. Un diplomat rus este batut crunt de politia olandeza de fata cu sotia si copiii, chiar la el in casa. Ulterior, Olanda prezinta scuze, dar refuza sa-i pedepseasca pe vinovati.
5. Rusia asteapta cateva zile “reconsiderarea pozitiei”. Olandezii raspund cu un clasic: **** off!
Finalul povestii: consilierul ambasadorului olandez la Moscova (a se citi: seful rezidentei serviciilor) este batut crunt de un grup de “electricieni” pe strada. “Electricienii” i-au lasat cadou o inimioara de plus cu literele LGBT. Politia Moscovei “a demarat o acheta”.
Cam asa de face diplomatia in zilele noastre. In perioada Razboiul Rece lumea era mai civilizata, totusi. DeValentin Mandrasescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu