Liga de aparare

Fondatorii “Ligii de aparare engleze” parasesc organizatia antimusulmana din cauza “extremistilor de dreapta”

autor: FrontPress 08.10.2013

EDLPresa britanică a anunţat că Tommy Robinson şi Kevin Carroll, liderii şi fondatorii “Ligii de apărare engleze” (EDL), au părăsit organizaţia antimusulmană din cauza faptului că aceasta a ajuns “contaminată” cu prea mulţi “extremişti de dreapta”.
Cei doi fondatori ai grupării controversate, care din 2009 şi până în prezent a organizat mai multe marşuri contra islamizării societăţii britanice, unele acţiuni de stradă degenerând în bătăi cu forţele de ordine sau cu contrademonstranţii, au declarat că au dorit ca EDL să se concentreze asupra “ideilor democratice” în vederea atingerii ţelurilor propuse şi nu asupra violenţelor.
Majoritatea membrilor EDL sunt albi din clasa muncitoare, mulţi fiind şi membri ai grupurilor organizate de suporteri ai cluburilor de fotbal.
StephenLennonarrestedTommy Robinson, pe numele său real Stephen Yaxley-Lennon, a fost arestat de mai multe ori de poliţie din cauza activităţilor sale politice. Acesta a mărturisit că s-a gândit “de ceva timp” să părăsească organizaţia.
Anunţul părăsirii EDL de către cei doi fondatori a fost făcut de Fundaţia Quilliam din Londra, specializată în “combaterea extremismului”. “Am înţeles pericolele extremismului de dreapta şi faptul că este necesară combaterea ideologiei islamiste prin idei deomcratice, nu prin folosirea violenţei”, susţine Tommy Robinson în comunicatul de presă. Acesta îşi mai îndeamnă foştii camarazi să-i urmeze exemplul.
“Liga de Apărare Engleză” (EDL) a luat fiinţă în Luton, în anul 2009, ca reacţie împotriva unor musulmani radicali care au afişat pancarde cu mesaje de genul “Duceţi-vă dracului soldaţilor anglicani!” la întoarcerea acasă a unui batalion britanic din Irak. Sursa: FrontPress.ro 
w

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu