Mars

MARS contra infractionalitatii TIGANESTI si in UNGARIA (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 07.10.2013

0Sâmbătă a avut loc în Timişoara marşul anual de protest împotriva clanurilor ţigăneşti din mafia imobiliară, care au pus stăpânire pe zone întregi din oraş. Tot la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc şi în capitala Ungariei o manifestaţie similară, organizată de partidul parlamentar Jobbik.
Marşul din ţara vecină a strâns peste 450 de naţionalişti maghiari în sectorul Soroksar al Budapestei, aceştia fiind scandalizaţi de violarea şi uciderea unei femei de către o bandă de ţigani.
Acţiunea s-a dorit un semnal de alarmă şi un omagiu adus Krisztinei Kardos, o mamă de 36 de ani, atacată, violată şi omorâtă în plină stradă. Telefonul victimei a fost găsit de poliţie în poseseia unei familii de ţigani. Cinci dintre aceştia au fost arestaţi.
În discursurile lor, liderii Jobbik au cerut mai multă fermitate din partea poliţiei atunci când vine vorba despre infracţionalitatea ţigănească.
Marşul a început dintr-o piaţă centrală şi s-a încheiat în locul unde a avut loc crima, fiind depuse buchete de flori şi aprinse lumânări de către participanţi.
ppConform recensământului din 2001, în Ungaria trăiesc puţin peste 200.000 de ţigani, ceea ce ar reprezenta aproximativ 2 la sută din totalul populaţiei. Numărul real al reprezentanţilor acestei etnii este estimat undeva între 700.000 şi 1.000.000 de persoane.
Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro
1112345678910

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu