Nationalisti arestati

Suporteri nationalisti ARESTATI pentru ca au atacat un centru cultural turcesc din Viena

autor: FrontPress 29.10.2013

vienaCirca 30 de suporteri, care fac parte dintr-o grupare radicală scoasă în afara legii, au atacat la sfârşitul săptămânii trecute un centru cultural turcesc din Viena, au anunţat luni poliţiştii austrieci.
În urma incidentului din capitala Austriei, 9 persoane au fost reţinute, dintre care 7 au antecedente. Scandalul s-a soldat cu două victime, una din partea atacatorilor, dar şi un susţinător al minorităţii turce, membru al unei organizaţii comuniste.
Conform spuselor parlamentarei ecologiste Alev Korun, ea însăşi cu origini etnice turce, mai mulţi martori i-ar fi văzut pe atacatori salutând cu braţul drept ridicat şi scandând lozinci împotriva străinilor.
Suporterii au încercat duminică să pătrundă în clădirea unde funcţionează centrul cultural, dar nu li s-a permis accesul. Atunci a început un scandal care a degenerat într-o bătaie generală. Toţi fac parte din brigada de suporteri “Unsterblich” (Nepieritor) a clubului Austria Vienna, grupare interzisă în ianuarie 2013 pentru “scandări rasiste”. Sursa: FrontPress.ro 
ch5bbwx

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu