Democratia ?


Democracy? Afganistan, Irak, Libia si acum Mali!

autor: FrontPress 18.01.2013
somaliaNoua “democratie libiana”, foloseste Sharia, ca lege de baza. Iar lapidarea, sau uciderea cu pietre, este pedeapsa cea mai frecvent folosita. Ce pot sa spun… democratie domne, daia adevarata!
Poate ca islamismul, in forma sa agresiva si militanta, nu ar fi astazi un curent politico-religios puternic, politizat si la moda, daca occidentalii isi dozau mai cu atentie eforturile de …democratizare in lumea araba. Daca pot intelege dorinta SUA de a fi stapane absolute asupra zonei Gofului Persic, inteleg destul de putin entuziasmul europenilor cu privire la Primavara Araba.
In afara unor conflicte fara sfarsit si de accederea islamistiilor catre putere, mare lucru nu s-a realizat. Egiptul, stabil economic si politic foarte mult timp in era Mubarack, s-a dus de facto direct in bratele Fratiei Musulmane, economia s-a prabusit iar manifestatiile de strada sunt nesfarsite. Ce s-a obtinut prin debarcarea fostului dictator?! Nesiguranta, foame, si cel mai probabil un guvern macar cu simpatii islamiste.
Libia. Tara cu un nivel de trai si o in frastructura mult peste Romania a fost devastate si aruncata cu 100 de ani inapoi, vandalizata economic si condusa astazi de triburi si bande de cartier. Totul in numele unei democratii, care mie personal imi provoaca doar dezgust. Pur si simplu libienii si-au facut, cu mult aplomb si ajutorul vesticilor, tara praf. Tara vorba vine, pentru ca astazi Libia nu mai este o tara si ci o federatie de triburi, asupra carora guvernul de la Tripoli are puteri foarte limitate.
Tunisia, de la care a inceput “dezghetul”, o tara turistica linistita, ne-islamica. Astazi Tunisia este o epava economica, cu o conducere pro-islamica destul de accentuata, care are intentia de obliga femeile sa poarte aceea oribila imbracaminte de rit islamist. Ori pe vremea “odiosului” local, asa ceva era pur si simplu de neconceput. Ce fac astazi tunisienii?! Pai umplu pana la refuz lagarele de refugiati din Italia…
Siria…o alta tara anti-islamica, dar care in mod sigur va deveni, mai devreme sau mai tarziu, macar pro, daca nu de-a dreptul islamista. Iar Siria este gard-n gard cu Isarelul, tara care pana acum a avut norocul, noroc fata de ce va urma, sa nu aiba vecini islamisti. Numai ca valul democratizator ii va ferici pe evrei cu doau state, Egiptul si Siria, alunecate deja pe panta extremismului religios.
Toate aceste tari, enumerate mai sus, erau de facto un zid impotriva proliferarii islamismului, conducatorii acestora luptand cu multa hotarare impotriva acestui flagel, bineinteles din motive personale, numai ca rezultatele erau foarte bune, mult mai bune in raport cu ce reusesc armatele occidentale prin tarile arabe. Si mult mai ieftine pentru noi, ba chiar profitabile, prin exporturile de armament. Si de remarcat ca ciuhabii se hacuiau intre ei, nimanui nedandu-i prin cap sa-i injure pe crestini pentru crimele lui Gaddafi sau Assad.
Iar aceste actiuni stupide ale politicienilor occidentali, nu mult mai destepti decat cei de pe malul Dambovitei, vor face ca intr-un timp destul de scurt Africa de Nord, adica curtea din spate a UE sa fie dominata de curente islamiste. Care ar fi folosul detronarii vechii ordini?! Ce au castigat europenii si americanii din aceste revolte si de ce le-au sprijinit?! Instaurarea unei noi ordinii mondiale?!
Poate a unei noi dezordini mondiale! Cat de nedus la scoala sa fii sa crezi ca democratia, la fel de utopica precum comunismul, dar cu o fata ceva mai umana, poate functiona in lumea araba?! Nu functioneaza ea in Europa iar noi credem ca poate fi implementata prin decret, intr-o lumea supusa cu totul altor cutume, dependenta de o cu totul alta mostenire culturala, o lume inca feudala, bazat pe relatii de tip tribal?! Cum cred cancelariile occidentale ca pot schimba in cateva luni o tara care de fapt nu este o tara, dintr-un motiv extrem de simplu: nu exista tara fara natiune iar notiunea de natiune araba nu prea exista, asadar ce sa schimbam, ce sa modernizam?! Uniuni de triburi, care de cand se stiu se ciopartesc intre ele si doar mana de fier a dictatorului local, le-a facut sa se potoleasca?!
Pentru implementarea unei noi doctrine politice ai nevoie de cineva care sa le implementeze si pe cine, o tara, o natiune, un dictator! Ori daca stau bine si ma gandesc, notiunea de natiune, dezvoltata din punct de vedere politic in Europa destul de recent si impusa la nivel modial de Primul Razboi Mondial, nu poate fi luata la pachet si exportata oriunde armatele vestice pun piciorul.
Bineinteles ca majoritatea conflictelor cu lumea araba tin de colonialismul European si de neo-colonialismul American, dar in asa-zisa Primavara Araba nu poate fi vorba exact de acelasi lucru, pe motiv ca lipseste un lucru esential: MOBILUL! Desi am cautat foarte atent, nu am gasit nici macar o singura teorie care sa-mi explice profitul pe care occidentalii il au, s-au il vor avea nepotii nostri, de pe urma distrugerii Africii de Nord si nu numai. Rezultatele negative se vad insa cu ochiul liber.
barAcum putina istoria. Aveti idee cum a capatat crima organizata aripii in SUA?! Bineinteles ca fenomenul era destul de vechi si avea la baza grupurile entice de imigranti, pe baza carora se formasera un fel de militii locale, initial cu scopuri de auto-aparare in fata celorlalte etnii. Numai ca pana la Legea Prohibitiei, votata de Congresul SUA in 1919, crima organizata nu prea avea forta financiara necesara extinderii la nivel federal. Au fost insa suficiente cateva grupuri religioase compuse din imbecilii dogmatici si ipocriti, cam la fel ca astia care urla ca vor democratie in tarile arabe, sa impuna pe scena politica probabil cea mai proasta lege din istoria omenirii.
Pur si simplu gagsterul a devenit om respectabil, pentru ca de fapt totii urau blestemata de Prohibitie si beau alcool pe ascuns.
Astfel, datorita unor impotenti si fete batrane puritane, s-a reusit punerea pe piciore, printr-o lege federala, a Crimei Organizate americane, si ma refer aici la Mafie in sensul economic si social al fenomenului. Sume enorme de bani au permis unor grupuri criminale, altfel neinsemnate, sa dispuna de fonduri suficiente pentru extindere la nivel national, coruptia la nivel politic a explodat, la fel si in randul organelor de ordine, etc.
Si totul din cauza unor imbecili indobitociti de idei tampite. Iar americanii lupta si acum cu reminiscentele acelei prostii monumentale. Traficul de alcool, s-a transformat in trafic de stupefiante foarte usor si asta datorita faptului ca infrastructura exista deja, rutele de contrabanda bine puse la punct, fonduri pentru coruperea functionarilor cate vrei!
Exact aceleasi rezultate sunt obtinute astazi de interventiile repetate ale Occidentului in lumea islamica. In loc sa-i lase in pace sa se omoare intre ei, sau sa fie condusi de dictatori locali, europenii si americanii, joaca acum rolul habotnicilor religiosii de la inceputul secolului XX, merg din usa-n usa cu prostia democratiei in mana, iar mai apoi se mira ca islamismul creste exponential si are o prezenta pe care nu au visat-o nici cei mai fanatici si zelosi iamami in cele mai frumoase vise!
Islamismul secolului XXI este un produs al politicilor occidentale, iar necesitate de a trimite trupe in diferite tari aflate in pericol sa fie islamizate va creste in viitor. Nu ma interesaza conflictul din Mali, si nici nu-mi pasa ca Franta a trimis trupe acolo, idea este insa ca aceste conflicte vor fi exacerbate in viitor, iar fiecare actiune de stingere a unui focar va face ca alte 10 sa se aprinda. Asa cum am vazut deja, aprobarea de survol pentru avioanele militare franceze pe deasupra Algeriei, i-a “fericit” pe algerieni cu o luare de ostatici-mamut foarte repede. Ura musulmanilor impotriva Occidentului va creste, iar acesta ura inseamna pana la urma bani pierduti.
De ce?! Chiar as fi foarte curios sa-mi explice cineva ce treaba avea Franta cu Libia, ce treaba are Europa cu Siria sau Egiptul, ce-mi pasa mie de cine conduce nu stiu ce tara africana, atat timp cat respectiva tara este linstita, si cetatenii ei nu vin cu sutele de mii pe capul meu?!
Dar cand esti prost si faci pe puritanul, incepi sa te arzi. Vrei democratie in tarile arabe?! O sa ai un val de islamism care incet, incet se transforma in tsunami… Somalia, ostaticii in Algeria, Tunisia, Mali, etc, etc, doar nume pe o harta din ce in ce mai aglomerata a problemelor generate de o foarte proasta politica occidentala la nivel mondial.
Sunt sigur ca exista si alte metode sa ne luam ce avem nevoie, cel mai eficient mod ar fi fost sa corupem cativa liderii, care acestia la randul lor aveau posibilitatea sa le dea la cap, folosind banii primiti de la noi. Nimeni nu ar fi avut nimic cu europenii. Metoda aceasta a functionat inca de pe vremea Imperiului Britanic si a functionat foarte bine, dovada ca tarile conduse inca de vechii lor conducatori, nu prea au probleme cu islamisti. Arabia Saudita fiind doar un exemplu. Taie astia domne la islamisti, mai dihai ca americanii in Afganistan, si o fac foarte eficient dintr-un motiv foarte simplu: nu intreaba pe nimeni si le taie gatul la o simpla banuiala. Si lor si familiilor lor. Daca gresesc…asta e, oameni suntem, se mai intampla!
Nu este oare mai eficient asa, decat sa cheltuim sute de miliarde de dolari cu propriile noastre trupe imprastiate prin cele patru zari?! Si nici nu ne-ar mai injura nimeni pe noi. De George – Romania Military

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu