Hartuire fiscala


Hartuire fiscala impotriva nationalistilor germani

autor: FrontPress 25.01.2013
NPDReprezentanţii  Partidului Naţional-Democrat German (NPD), cea mai mare formaţiune naţionalistă din ţară, care funcţionează legal încă din 1964 şi care are reprezentanţi în două parlamente regionale, au anunţat că au contestat o amendă de 1,27 de milioane de euro primită pentru “iregularităţi contabile”. Aceştia consideră amenda uriaşă, care ar putea falimenta partidul, o discriminare la adresa NPD şi un abuz din partea statului.
Problemele de natură financiară datează de ani de zile iar amenda a fost emisă de Curtea Administrativă Federală din Leipzig la sfârşitul anului trecut. “Facem tot posibilul să nu plătim”, a declarat trezorierul NPD Andreas Storr.
Într-o scrisoare publică adresată parlamentului federal, datată 8 ianuarie, NPD solicită să primească în continuare finanţarea publică pe care o merită, conform legislaţiei din Germania. Toate partidele care au obţinut un anumit procent stabilit de lege sau au intrat în parlamentele regionale, în Bundestag sau în Parlamentul European au dreptul să primească câte 70 sau respectiv 85 de euro cenţi pentru fiecare vot obţinut.
Anual NPD-ul cheltuie circa 400.000 euro pentru chiria sediilor sau pentru acţiunile în instanţă. În 2011, datorită scorurilor electorale obţinute, partidul a primit din partea statului 1,32 de milioane de euro. Suma ar reprezanta puţin peste 40 la sută din veniturile totale ale formaţiunii. Cu toate acestea, conform revistei Spiegel, care citează date oficiale, NPD-ul avea datorii de 950.000 de euro în 2011. De pe FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu