Expulzare


Franta va incepe expulzarea islamistilor radicali

autor: FrontPress 31.01.2013
islamisti frantaMinistrul francez de internet, Manuel Valls, a declarat că  imamii musulmani cu vederi extremiste vor fi trimişi înapoi în ţările de origine. Acestă campanie este, în opinia politicianului, parte integrantă a “luptei împotriva jihadismului global”.
“Mai mulţi predicatori radicali străini vor fi expulzaţi în zilele următoare”, a declarat marţi Valls în cadrul unei conferinţe de presă ţinute în Bruxelles.
“Nu fac confuzie între islamul radical şi islamul francez, dar există un curent religios, precum grupările salafite, care se implică în procese politice şi care are ca scop monopolizarea asociaţilor culturale. Îi vom expulza pe toţi aceşti imami, pe toţi aceşti predicatori străini care denigrează femeile şi care promovează idei contrare valorilor noastre şi care combat ceea ce înseamnă Franţa”, a adăugat acesta.
“Trebuie să fim foarte fermi şi eu voi face acest lucru”, a concluzionat ministrul.
În luna octombrie a anului trecut, Franţa a expulzat un imam tunisian acuzat că a cerut credincioşilor care îl ascultau să pornească “un jihad violent”.
În Franţa musulmanii alcătuiesc peste 10 procente din totalul populaţiei, comunitatea islamică fiind formată din circa 6-7 milioane de persoane, majoritatea originare din Africa de Nord. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu