Demisia lui Coadă acceptată. Trei romașcani vor sceptrul Spitalului

Marţi, 29 Ianuarie 2013 19:06

Luni, la Primăria Roman, a avut loc ședința decisivă asupra viitorului conducerii Spitalului Municipal de Urgență Roman (SMUR) și, inclusiv, a concursului pentru ocuparea celor 21 de posturi de asistenți medicali, motivul pentru care s-au și produs schimbările de șefie. Două lucruri sunt clare: controlul efectuat de echipa din Primărie a scos la iveală nereguli în organizarea concursului de angajare a asistenților și demisia medicului Mircea Coadă a fost acceptată. "Raportul realizat de comisia din Primărie a reliefat faptul că trebuia, la organizarea concursului, să fie respectat un alt act normativ, dar nici în cazul acesta nu a fost respectată etapizarea și procedura. Din tot acest eveniment nedorit, singurul lucru bun este că acest concurs s-a anulat, altfel candidații puteau contesta procedura. Pregătim un nou concurs, care să se desfășoare legal, cu transparență, pentru a elimina și bursa zvonurilor, dar și pentru ca fiecare candidat să fie convins că acțiunea de desfășurare a selecției este perfect legală", a precizat primarul Laurențiu Leoreanu. Acesta i-a mulțumit managerului Mircea Coadă pentru colaborare și a precizat că nu-l face vinovat pentru bulibășeala organizării concursului.
Noul manager va fi numit ca interimar pentru șase luni, așa cum prevede legea, după care Primăria va organiza concursul de ocupare a postului, așa cum a fost și până acum. Obiectivul noului manager este acreditarea Spitalului. "Dacă va reuși acest lucru, va rămâne sigur pe funcție", spune primarul Laurențiu Leoreanu.
Edilul a fost zgârcit și cu privire la viitorul manager, dat fiind faptul că funcția este apolitică, dar, în practică, se face la recomandarea unui partid sau în urma unor discuții cu partidele importante. Totuși, pe lista candidaților se află trei nume, dintre care unul nu vine din sistemul sanitar. Nu se va face nicio numire, însă, până când Mircea Coadă nu va reveni din concediu, adică la începutul lunii februarie. În termen de zece zile este așteptată să fie făcută cunoscută și data organizării noului concurs pentru ocuparea celor 21 de posturi de asistenți medicali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu