Scandal rasist


Nou scandal “RASIST” in fotbalul israelian

autor: FrontPress 31.01.2013
0Fotbalul israelian este din nou zguduit de un scandal cu “iz rasist”, pricinuit şi de această dată de suporterii clubului Beitar Ierusalim, cunoscuţi pentru reacţiile lor agresive la adresa străinilor şi musulmanilor. Totul a început săptămâna trecută, când au fost prezentaţi oficial doi jucători ceceni, de religie musulmană, recent transferaţi de club în ciuda protestelor fanilor.
44234320100099408270noReacţia suporterilor nu s-a lăsat aşteptată. Astfel sâmbăta trecută, în timpul unei partide din prima ligă, au fost afişate mai multe mesaje împotriva patronului Arkady Gaydamak. Pe alte bannere au fost imprimate texte împotriva jucătorilor străini, precum “Beitar-ul va rămâne mereu pur”.
b46f5ed6a3311b03280f6a7067001ff2Zaur Sadayev şi Dzhabrail Kadiyev, transferaţi de la clubul Terek Grozny din capitala Ceceniei, au avut joi primul antrenament oficial. În urmă cu câteva zile, la conferinţa de prezentare a celor doi a participat şi primarul evreu al Ierusalimului, Nir Barkat, care a dat asigurări că “violenţa şi rasismul nu vor fi tolerate”.
Suporterii clubului Beitar, în special cei din gruparea La Familia, sunt unii dintre cei mai sancţionaţi din Israel, majoritatea fiind susţinători ai forţelor politice extremiste din ţară. Deasemenea clubul este singurul din Israel care nu a semnat niciodată un contract cu un jucător de origine arabă, tocmai din cauza presiunii fanilor. În ultimii ani Beitar Ierusalim a fost amendat şi chiar depunctat de mai multe ori ca urmare a scandalurilor provocate de suporteri. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu