Roman » Doctorul Coadă și-a dat demisia din funcția de director al Spitalului Roman

Medicul Mircea Coadă (foto) şi-a depus, marţi dimineaţă, demisia din funcţia de manager al Spitalului Roman. Primarul Laurenţiu Leoreanu a declarat că va decide dacă îi va accepta demisia lui Mircea Coadă după ce va primi raportul corpului de control al Primăriei. Corpul de control verifică modul în care a fost organizat concursul pentru angajarea a 21 de asistenţi medicali.


Medicul Mircea Coadă, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, a demisionat, marţi, la primele ore ale dimineţii. Primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a confirmat primirea demisiei, motivată de probleme personale.
De mai bine de o săptămână, instituţia sanitară romaşcană se află în război cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Neamţ, motivul fiind modul de organizare a concursului din data de 14-15 ianuarie, pentru angajarea de asistenţi medicali. Atunci, conducerea spitalului a decis anularea concursului, iar reprezentantul Ordinului, asistent Puiu Sârbu, a acuzat conducerea spitalului de grave erori administrative.
Luni, medicul Mircea Coadă a ameninţat că-şi va da demisia dacă, la reprogramarea concursului pentru sfârşitul acestei luni, Puiu Sârbu va face, din nou, probleme. El nu a mai aşteptat reorganizarea concursului şi a demisionat mai devreme decât anunţase. Tot luni, 21 ianuarie, primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a anunţat că a trimis corpul de control al primăriei să verifice modul de organizare şi anulare al concursului şi că va dispune măsurile de rigoare după ce va fi prezentat raportul de control.
Într-adevăr, am primit demisia medicului Mircea Coadă, dar nu mă pot pronunţa decât după ce voi vedea rezultatele raportului de control. În urma acestui raport, voi avea o discuţie cu domnul doctor Coadă şi voi decide dacă voi accepta sau nu demisia. Ca activitate managerială – în general, consider că activitatea sa a fost bună. Spitalul, împreună cu Primăria, au reuşit să rezolve multe dintre problemele instituţiei sanitare. Acum, însă, vorbim de un fapt concret. Ce i-aş reproşa este lipsa de comunicare. Ar fi trebuit să existe o comunicare mai strânsă pentru că, având atâta experienţă în organizarea de concursuri, i-aş fi putut da sugestii pentru ca lucrurile să se desfăşoare într-o transparenţă totală şi să eliminăm orice suspiciune“, a declarat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.
Managerul spitalului nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere oficial, acesta având telefonul mobil închis.
Medicul Mircea Coadă a fost numit manager interimar în luna aprilie 2009, după plecarea fostului director Claudiu Gafar. Ulterior, în luna noiembrie, a devenit manager general, după ce a promovat concursul organizat în acest scop. În cei patru ani de mandat, sub conducerea medicului Mircea Coadă s-au plătit datoriile lăsate de fosta conducere şi s-au început ample lucrări de reabilitare şi renovare, cum ar fi reabilitarea Maternităţii, a toaletelor, a saloanelor, înlocuirea instalaţiei exterioare şi interioare de furnizare a agentului termic, reabilitarea şi modernizarea blocului operator, a blocului alimentar, a spălătoriei şi înlocuirea lifturilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu