Neamt » Un doctor care lucrează în Franţa a făcut judeţul de râs



truta26
Medicul stomatolog Tudor Eugen Truţă a picat cu o notă dezastruoasă examenul pentru şefia CAS Neamţ. El activează la un cabinet privat din Franţa.


Medicul stomatolog Tudor Eugen Truţă a reuşit contraperformanţa de a obţine cea mai mică notă din ţară la proba scrisă pentru funcţia de preşedinte director al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ.
În perioada 23-25 ianuarie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de preşedinte director general pentru casele de asigurări de sănătate din 40 de judeţe, inclusiv Neamţ. Încă de la început, şefia CAS Neamţ s-a dovedit printre cele mai problematice din ţară. În vara anului trecut, după un concediu medical prelungit, fostul preşedinte Valerică Frăţilă a fost demis, pe motiv că s-au schimbat indicatorii de performanţă pe care trebuie să-i îndeplinească un preşedinte de casă de asigurări. Valerică Frăţilă a contestat în instanţă decizia CNAS şi are puţine şanse de izbândă, având în vedere că instanţa i-a respins contestaţia de două ori. În luna noiembrie, medicul şef al CAS Neamţ, Magda Spânoiu, a fost numite preşedinte director general interimar la conducerea instituţiei. Ea şi-a depus dosarul de candidat pentru a participa la concurs, însă acesta a fost respins, pe motiv că nu a fost depus în termenul legal. Medicul Magda Spânoiu a susţinut că are dovezi că a respectat termenul legal. A contestat şi ea respingerea dosarului, dar fără succes, astfel că medicul Tudor Eugen Truţă a fost singurul candidat la acest concurs.
Pe 23 ianuarie, la Bucureşti, s-a desfăşurat proba scrisă, probă la care candidaţii trebuiau să obţină minim 70 de de puncte din 100, pentru a fi declaraţi admişi, condiţie necesară pentru a susţine şi proba interviului. În urma examenului scris, trei candidaţi, printre care şi stomatologul Tudor Eugen Truţă, au fost respinşi. Candidatul din Neamţ a obţinut cel mai mic număr de puncte, şi anume 10. Chiar dacă rezultatele pot fi contestate, este greu de crezut că medicul nemţean poate obţine o notă de trecere. Rezultatul extrem de slab pare inexplicabil, cu atât mai mult cu cât Tudor Eugen Truţă este asociat la un cabinet medical privat din Franţa.
Originar din Tîrgu Neamţ, Tudor Eugen Truţă are 36 de ani, în 2001 a absolvit Facultatea de Medicină Dentară “Carol Davilla” din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, iar în perioada 2003-2007 a fost preparator universitar la catedra de Stomatologie Pediatrică din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. În 2008, el a terminat cursurile celei de-a doua facultăţi, şi anume Facultatea de Știinţe ale Comunicării, specializarea Comunicare şi relaţii cu publicul, din cadrul Universităţii “Petre Andrei”. În 2004, şi-a deschis un cabinet privat la Iaşi, iar în 2008 a lucrat la Tîrgu Neamţ, alături de tatăl său, care are şi el un cabinet medical privat.

Un comentariu:

  1. Multumesc pentru articol. Am sa il evit :) Haideti sa nu ii sarim toti in cap si sa il incurajam putin. Data viitoare o sa invete mai bine ! Va doresc un weekend excelent !

    RăspundețiȘtergere