ROMANIA, JANDARM AFRICAN?


Romania, jandarm in conflictele africane?

autor: FrontPress 22.01.2013
maliPoliticienii noştri trăiesc în lumea lor şi noi, restul românilor, în a noastră… Deşi am spus-o de nenumărate ori, undeva în adâncul sufletului meu, speram să mă înşel. Speram să văd un politician, care să facă pasul înainte şi să îmi (ne) dovedească, că îi pasă de acest popor.
Ieri am avut parte de o altă mostră de tâmpenie dâmboviţeană (scuzaţi termenul, dar nu pot să găsesc o definiţie mai potrivită). Ministrul Român de Externe ne angaja, cu surle şi trâmbiţe, în conflictul din Mali…
Marea majoritate a românilor nici măcar nu ştiu unde este Mali. Nu avem interese economice, nu avem cetăţeni, care să locuiască acolo.
În schimb, acasă, avem bătrâni, care se calcă în picioare şi îşi rup hainele uni altora, pentru ajutoare de 30 de lei. Avem bătrâni, care stau în nopţi de iarnă, înfriguraţi la coadă, ca să primească un kilogram de mălai şi unul de orez.
Avem orfelinate sărace, avem copii, ce provin din familii, ce nu pot să le cumpere nici măcar caiete pentru şcoală, ce să mai vorbim de manuale.
Avem spitale, ce se golesc de medici şi oameni, care mor cu zile, pentru că, deşi sunt asiguraţi, trebuie să îşi cumpere toate cele necesare tratamentului.
Avem şcoli fără profesori, dascălii părăsind sistemul educaţional, datorită salariilor mizerabile şi a lipsei de respect, pentru munca lor.
Avem nenumărate drame pe şoselele din România, cauzate de lipsa infrastructurii.
Dar noi ne angajăm ca jandarmi ai Africii în conflictul din Mali! Ne trimitem tinerii, să moară pe continentul african, pentru interese franceze. Şi asta o facem pe banii şi vieţile contribuabililor români.
Nu, domnule Corlăţean, ca român refuz să susţin ideile dvs. absurde. Refuz să susţin sacrificarea românilor la mii de kilometrii de ţara lor. Priviţi mai bine în ograda proprie, iar dacă Sănătatea, Educaţia, Justiţia (deşi sunteţi fost Ministru al Justiţiei), nu intră în ograda dvs., măcar studiaţi mai bine situaţia de la ambasadele României. Analizaţi zecile de plângeri ale românilor din afara hotarelor, referitoare la corupţia din ambasade, şi lăsaţi aventurile militare puterilor coloniale, şi nu vi le asumaţi în numele unei mici colonii, cum a ajuns să fie România. De Remus Radoiu – Agonia Natiunii
Titus_Corlateanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu