Traieste sanatos!


Pentru a trai sanatos eu de vreo 7 luni practic sport aproape zilnic si incerc sa manc cat mai multe fructe si legume. Insa inca n-am reusit sa-mi fac un meniu sarac in grasime. Problema este ca imi place si ciocolata si in ultima vreme am mancat saptamanal de vreo 4-5 ori, dar mai ales acum de Craciun vor fi saloanele si este mai greu sa evit ciocolata cand voi avea o gramada pe pom. Vreau sa spun ca incerc sa nu manc multa ciocolata. Daca ma puteti ajuta cu sfaturi in legatura cu "sa mancam sanatos si fara grasimi insa cu multe calorii", sa nu va abtineti. Am cautat pe internet, am gasit cateva sfaturi, meniuri dar astept si sfaturi din partea voastra. Mersi :)

29 de comentarii:

  1. Mananca zilnic cereale integrale,sa nu fie de genul Nestle,sau alte combinatii nesanatoase,sa fie cereale integrale simple,sau combinate cu fructe uscate.Eu le cumpar de la Kaufland,sunt de productie proprie,si sunt 100% naturale.Mananca in fiecare zi cel putin 500 grame,amestecate cu lapte,si in 2 saptamani ai sa vezi,ca si pielea iti va fi mai stralucitoare,si te vei simti mai tanar cu cativa ani.Vorbesc foarte serios,ceralele contin foarte multe minerale si vitamine,si cel mai important,contin fibre vegetale.S-a dovedit chiar ca cerealele ajuta la prevenirea cancerului.
    Ce sport practici?

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Mersi mult 100Ro, voi incerca :) Ce sport practic? Bodybuilding-ul.
    Apropo, la articolele mele originale in loc de skorpion87 am pus skorpion87 x si nu stiu de ce nu apare skorpion87 x la articole autori...

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca e prima postare pe tema asta,pe care am observat'o cu stupoare acum o zi..si cred ca si ultima...:) hm..si mie imi place ciocolata,dar sa stii ca este foarte buna,consumata insa cu moderatie,are efect antidepresiv, linisteste organismul in perioadele solicitante(examene,pe timp de iarna..) si iti confera o stare de bine,de fericire chiar...si cam atat,din cate stiam eu..daca mai cunosti tu alte efecte benefice ,impartaseste'le;;)

    RăspundețiȘtergere
  4. da Adniana, cu moderatie este buna, dar eu de multe ori depasesc limita cu ciocolata :))
    Apropo, nu fi rea :P sper ca nu asta va fi singura postare pe aceasta tema :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Oooo daca tragi de fiare,NEAPARAT SA MANANCI 500 GRAME DE CEREALE,astfel iti vei mentine balanta de azot pozitiva,si vei stimula si secretia hormonului de crestere,care contribuie la cresterea masei musculare.De asemnea iti recomand L-Glutamina,sa pui seara inainte de culcare o lingurita plina intr-un pahar cu lapte cald...iti garantez,ca vei simti diferenta.Mai ales ca vine iarna(glutamina este cel mai bun imunostimulator,asadar cu siguranta nu vei fi racit in iarna asta,din pacate mie mi s-a terminat glutamina de 1 luna,si mi-e lene sa ma duc sa cumpar...;))

    RăspundețiȘtergere
  6. @adniana,ciocolata iti creste libidoul.....

    RăspundețiȘtergere
  7. hm..si eu sper ca intr'o zi vom avea si noi un presedinte ca Obama.. tu ce zici Monica?:)

    RăspundețiȘtergere
  8. 100ro: du-te sa cumperi sa nu fii racit fiindca a venit/incepe sa vina frigul si candva si zapada :) voi incerca si L-Glutamina. Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @adniana...??? obama,de ce pentru ca are pielea ciocolatie?sau ai gresit articolul la care ai pus comentariul:):p

    RăspundețiȘtergere
  10. @adniana: tableta de ciocolata Obama :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Hai că pun şi eu reţeta magică prin care am scăpat şi eu de bagajul în exces pe care l-am târâit după mine 18 ani (adică vreo 20 de kilograme).

    Aşadar… Regimul alimentar urmat a presupus consumul unei singure categorii de produse timp de trei zile. Primele 3 zile se consumă lactate/ brânzeturi (iaurt, lapte, lapte bătut, brânză-dietetică de preferat, mozarella, urdă), urmează apoi 3 zile dedicate produselor din carne (preferabil peşte şi carne de pasăre, preparată în orice formă, numai prăjită în ulei nu), iar ultimele 3 zile ai liber la fructe şi legume. Pe lângă toate astea eu am băut apă din plin (3-4 litri) şi cafea (să mă menţin trează cât e ziulica de lungă).

    „Regimul de mişcare” a constat în exerciţii pe care le făceam acasă. Am început uşor cu câte 100 de abdomene pe seară, treptat adăugând şi alte exerciţii pentru fiecare grupă musculară în parte. Despre ele aflaţi şi voi dând un simplu search pe net sau întrebând pe cineva mai familiarizat cu domeniul Sportului. Acum, de frica de a nu mai ajunge iar aşa cum am fost dar şi din dorinţa de a slăbi încă puţin (vreo 15 kg) fac exerciţii până simt că mă ustură muşchii. (Asta nu vă recomand să faceţi. Febra musculară e cruntă şi ajungi să vezi în orice cunoscut care se apropie de tine un inamic care vrea să îţi acutizeze, prin atingerea sa ,durerea musculară şi aşa greu de suportat. Plus că îţi mănâncă din timp, vreo 2 ore mai exact.)

    RăspundețiȘtergere
  12. pff frate avem 2261 de comentarii pe blog,ati vazut?jos la statistici.....

    RăspundețiȘtergere
  13. Mersi Petronela :) da, eu beau zilnic aproape 4 litri de lichid (2 litri apa, 2 litri ceai)

    RăspundețiȘtergere
  14. Da 100ro, si acuma e la 2264, si creste in continuare :) Felicitari tuturor :)

    RăspundețiȘtergere
  15. 100ro...adevarat, daca o consumi in mod excesiv...poate deveni un usor excitant...iar comentariul tau"@adniana...??? obama,de ce pentru ca are pielea ciocolatie?sau ai gresit articolul la care ai pus comentariul:):p" e copilaresc...puteai mai bine de atat;) si da avem 2261 comentarii..dintre care 2000 reprezinta numai discutii intre mine,Scorpion,Paranoid si nelipsita Monica,inainte sa ajungem pe messenger:) copilas;;)

    RăspundețiȘtergere
  16. :)) dar copila draga,tot nu mi-ai raspuns la intrebare:P

    RăspundețiȘtergere
  17. lumea nu comenteaza pentru ca sunt excesiv de multe articole pubicate intrun timp foarte scurt.Am postat ceva si in urmatoarea secunda a aparut un articol care mia luat cateva minute sa il citesc.deja lumea il citea pe ala.de fapt lumea citeste ultimul articol cand intra pe un blog.daca e interesant comenteaza,daca nu nu.Si nu va mai luati de adniana.ok?
    :)

    RăspundețiȘtergere
  18. :) nu ne luam ,o intrebam doar,cu zambetul pe buze

    RăspundețiȘtergere
  19. daca sunteti iubitori ai filmelor de razboi ar trebui sa vedeti enemy at the gates.sa il pui 100Ro la filme

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Grăsimile nu-s rele în sine, doar sunt bombe calorice. Bănuiesc că vrei să mai scazi în greutate, asta-i problema, nu ? Dacă da, trebuie să arzi caloriile ingerate, astfel ca încet-încet metabolismul să se înveţe nu "stocheze" ci să ardă. (0% din calorii se consumă pentru termogeneză (producerea căldurii corporale). Ca să creşti arderile, scade temperatura corporală. Te îmbraci mai subţire, mergi la piscină şi dormi pe un pat cu apă la care dai temperatura mai mică. Atunci arzi aproape dublul caloriilor şi o şi faci round-the-clock. Ca sport, bodybuildingul nu e unul foarte solicitant ca arderi ci doar dezvoltă masa musculară. Cel mai bun e înotul, apoi ciclismul şi alergarea. Şi încă ceva, nu e vorba de nici o cură - e vorba de cum îţi va fi viaţa de azi înainte. Altfel, cum termini "cura", cum ajungi şi mai rău ca înainte. Dacă faci ce-am zis mai sus, poţi să mănânci câtă ciocolată vrei !

    RăspundețiȘtergere
  22. ..80% din calorii se consumă pt termogeneză..Scuze, s-a strecurat o mică eroare mai sus !

    RăspundețiȘtergere
  23. D-rei care a postat acest post i-as putea indica un produs despre care am auzit ca este unul din cele mai bune produse pentru slabit..DESERT PLANT..cauta pe net comentarii pro sau contra si vei intelege despre ce vb si de ce..Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  24. Skorpion87 :)
    Autorul postului de deasupra postului tau zice ca se rezolva cu post. :)
    Daca esti tanar inseamna ca ai arderi rapide, asa ca nu-ti fie teama de ingrasare. Mananca cate calorii poftesti dar ai grija sa le si arzi. Zici ca faci miscare? Aceasta-i cheia.
    Ciocolata si miscarea se meciuesc. :)

    RăspundețiȘtergere