Inchisoare


Brazilia: 35 de luni de INCHISOARE pentru un “salut nazist”

autor: FrontPress 30.01.2013

braziliaUn judecător din Brazilia l-a condamnat în urmă cu o săptămână pe un tânăr de 25 de ani la 35 de luni de închisoare pentru că “a salutat în stil nazist” şi şi-a dezvăluit în faţa unor studenţi evrei tatuajul său cu crucea încârligată (svastica).
Judecătorul Luciano Silva Barreto de la Parchetul din Rio de Janeiro l-a condamnat pe Luiz Vinicius Consenzo la închisoare după ce l-a găsit vinovat de “incitare la ură rasială”, informează un comunicat al CONIB, o organizaţie umbrelă a comunităţilor evreieşti din statul sud-americam.
Gesturile lui Consenzo au fost comise în luna decembrie a anului 2010, în faţa Clubului Israeliano-Brazilian, unde avea loc o petrecere a studenţilor evrei de la Universitatea Federală din Rio De Janeiro.
Poliţia a reuşit să-l identifice şi să-l reţină pe tânăr deoarece acesta a fost fotografiat de participanţii la întrunire. Conform autorităţilor, Consenzo coordona un grup de “neo-nazişti” de pe o reţea de socializare.
Separat de cazul din Rio de Janeiro, televiziunea Terra anunţa luna trecută că procurorii din Porto Alegre au instrumentat un dosar considerat o premieră naţională, privind patru tineri acuzaţi de “crime motivate rasial”. Luzia Santos Pintos, Fabio Roberto Sturm, Laureano Vieira Toscani şi Thiago da Silva sunt acuzaţi că, împreună cu alţi 10 apropiaţi, au atacat patru evrei pe străzile din Porto Alegre, în 2005.
Conform recensământului din 2010, pentru prima oară după mai bine de un secol, populaţia non-albă a devenit majoritară în Brazilia. Din aproximativ 191 de milioane de brazilieni, 91 de milioane s-au declarat albi, 82 de milioane ca rasă mixtă iar 15 milioane s-au declarat negri. Practic populaţia albă a scăzut de la 53,7% din totalul populaţiei în 2000 la 47,7% în 2010. Printre grupurile minoritare, două milioane de brazilieni s-au identificat ca asiatici şi 817.000 ca indigeni. Evreii din Brazilia sunt în număr de circa 100.000, deşi unele estimări indică o comunitate de 150.000 de persoane. Sursa: FrontPress.ro
Citeste si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu