CONSUM şi CONSUMERİSM


Gasind pe İnternet tot mai des termenul de CONSUMERİSM , care pentru unii CAPİTALİŞTİ cu studii ECONOMİCE  pe la OXFORD, ar ınsemna PROGRES … de ce sa nu ımi dau şi eu cu parerea,  doar ca un simplu CONSUMATOR , ın primul  rınd  pentru  faptul ca acest termen de CONSUMERİSM, dupa cum ştim cu totii, nu numai ECONOMİŞTİ CAPİTALİŞTİ, nu este o TEORİE ECONOMİCA ci este doar un comportament al OMULUİ.

Aceste termene de CONSUMERİSM şi CONSUMERİST sunt forme preluate direct din engleza, adaptate foarte uşor din punct de vedere fonetic şi morfologic,  pentru ca se asociaza automat cu substantivul deja existent CONSUM şi pentru ca intra ın seria foarte bogata a ımprumuturilor şi a derivatelor moderne ın -ism şi - ist. CONSUMİSM şi CONSUMİST sunt, ın mai mare masura, adaptate, pentru ca pot parea chiar create ın romana, de la CONSUM. Aici foarte mare atentie, deoarece pare sa aiba aceeaşi transparenta riscam sa ne ınşelam.

Dupa mintea mea, CONSUMERİSMUL  este un tip de comportament  al omului imprudent. Acest soi de oameni nesabuiti, cheltuie tot venitul lunar pe tot felul de gadget-uri de firma, petreceri, vacante etc.; ba chiar intra şi ın datorii pentru ca toate acestea costa ıntotdeauna cu ceva mai mult decıt suma de care dispune el. Deci cu alte cuvinte, CONSUMERİSMUL face omul VİCTİMA, iar din aceasta cauza nu poate fii acelaşi cu  CONSUMUL mai moderen CONSUMİSM.

 CONSUMERİSMUL de asemeni mai poate fii numit şi ABUNDENTA ori CONSUMUL ınseamna sa ıti cumperi lucruri care tin de STİCTA NECESİTATE. Tot aici o sa mai adaug ca femeile din toate timpurile au apreciat rochiile frumoase ; diferenta pe care o vad eu astazi ıntre CONSUMERİZM şi CONSUM este binenteles RİSİPA. Deci, cınd  ai ın vestiar zece rochii şi ıti mai faci una ş.a.m.d.

“Vanzarile mari aduc caştiguri mari care sunt reinvestite “este idea de la care se pleaca … Iar acum pe timp de criza, trebuie ıncurajat consumul domnule, pentru repornirea creşterii economice… Deacord ın cazul ın care  İNCURAJAM PRODUSELE ROMANEŞTİ !!

Pe de alta parte legat de CONSUM, romanii au avut acces la credite mai ieftine fata de alte tari. Au cumparat maşini, aragaze, frigidere, telefoane, televizoare , cate şi mai cate. Consumul a crescut exponential ın ultimii ani. Probleme este ınsa ca banii cheltuiti de romani ies din tara şi se duc ınspre producatorii bunurilor pe care le consuma cetateni romani acestea ne fiind MADE IN ROMANİA.  Deci fratilor, hai sa fim serioşi şi sa recunoaştem ca şi noi ca simpli consumatori am crizat Romania şi sa nu aruncam vina acum numai ın excrocii politicieni. Tot aici mai includem şi turizmul al carui profit destul de mare cred eu,  ajunge ın Cipru, Turcia, Thailanda, İsrael sau Dubai. İar mai nou, americanii vor scoate tara din criza cu turizmul cosmic, daca nu ştiati. Se platesc bani buni pentru o asemenea calatorie... Prin acest exemplu vreau sa scot ın evidenta, ca daca nu vom  da mai multa importanta marfurilor şi serviciilor romaneşti s-ar putea sa disparem de pe HARTA LUMİİ ...

Aşadar, dragi ROMANİ,
... ın ritmul acesta,  consumul mare nu poate aduce nici un fel de dezvoltare fantastica ın Romania . Sa nu ne mai crizam degeaba şi sa gandim putin logic ca se poate şi fara DİPLOME la OXFORD

EdebiMevzulaR

38 de comentarii:

  1. vestile ajung prin comportamentul celor de pe strazi ... oamenii informati vor lua masuri altfel copiii lor vor fi friptura ptr. DIAVOL !

    RăspundețiȘtergere
  2. - asta se numeste cel mai mare TRAFIC de fiinte umane din EUROPA si inca LEGAL !!! http://bataiosu.wordpress.com/2010/08/19/lumea-moare-de-foame-iar-astia-dau-32-de-milioane-de-euro-ca-sa-ne-schimbe-cartile-de-identitate-pentru-a-ne-putea-urmari-si-supraveghea-mai-bine/#comment-20842

    RăspundețiȘtergere
  3. Romania nu este condusa de TB ci de Rusia , SUA si Israel ... cine nu crede e problema lui ... ce vedeti la tv este TACTICA ...

    RăspundețiȘtergere
  4. - Romanii trebuie sa primeasca spor de ZGOMOT si FUM - cate masini polueaza ORASELE ??? MINISTERELE si PARLAMENTUL vrem sa vedem MASURI si ACTIUNE in acest SENS !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. - Pregatiti Spitalele ca vor fi pline de bolnavi cu inima , ficatul si diabet - se va mari nr.de CADAVRE in 2010 si 2011 !

    RăspundețiȘtergere
  6. Satanele de pe strazi - uite cum pun botul
    - satanele din parlament rad si ele de legile pe care le dau http://www.realitatea.net/s-au-calcat-in-picioare-la-deschiderea-unui-supermarket_735373.html

    RăspundețiȘtergere
  7. - sper ca veti invata cum se pot apara comunitatile impotriva legilor criminale din parlament !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. satanele se misca pe strazi ... http://www.realitatea.net/fata-comisarului-de-la-garda-financiara-constanta-a-provocat-un-grav-accident-

    RăspundețiȘtergere
  9. - exista un sistem complex bine pus la punct prin care se lucreaza prin emisiuni tv si filme etc. mai ales dupa orele 21 00 prin care se slabeste puterea naturala a Subconstientului si va face sa actionati la anumite comenzi subtile TELEPATICE exact ca niste ZOMBI , atentie mai ales la volan !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. - Eliberarea Romaniei se face si prin REFUZAREA Alimentelor CANCERIGENE ,afacerilor imobiliare ale MAFIEI fostei SECURITATI si prin Economia de carburanti cat sunt JEFUITORI la PUTERE in PARLAMENT si alte STRUCTURI !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce faci cand te ataca un sarpe un caine etc. ??? il prinzi de gat cica de dupa cap ! cine este gatul la inamici ??? femeile care ii ajuta ... cine sunt acestea ??? este strada plina de ele , cele care iti da Ordin ce sa mananci ce sa bei ( vezi alimente cu euri din UE si zahar rafinat care va baga femeile IGNORANTE pe gat ) ca sa fii cat mai Drogat sau Cancerizat cu putinta !!! deci femeile sa plece din politica daca nu au Intelepciune si nu stiu sa Salveze Romania !!! Barbatii Drogati nu pot apara Romania deci Femeile din politica si din strada stiu ce fac , ma refer la cele DRESATE !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Se stie ca oamenii de afaceri mai ales cei cu averi de peste 500 000 euro sunt aparati de Masonerie , Interlopi , grupuri din SUA , Rusia si Israel , de aceea au Distrus Siguranta Nationala cei din Parlament cu legile lor prin care se inchina la SATAN !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. - daca de azi nu mai consumati zahar rafinat si alimente cu multe euri deja MAFIA din guvern si parlament va fi slabita , ca ei pe acestea se bazeaza , sunt mana in mana cu marile CORPORATII de OTRAVURI si MEDICAMENTE care pun in genunchi POPOARE INTREGI prin diferite METODE care au mai fost DESCRISE pe aceste FORUMURI , Bloguri Etc.!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. http://www.realitatea.net/motociclistii-sfideaza-politia-in-timisoara-vezi-video_735954.html asa au inteles cei din parlament sa faca legile ... ca satanele de pe strazi sa faca politistii sa cheltuie banii de combustibil din BUGETUL ROMANILOR pe urmariri ... astia ar trebui sa aiba motocicletele confiscate ptr. a se dota cu ele politia Romana !!!

    RăspundețiȘtergere
  15. – la cati oameni are SRI si SIE + politia astia ar trebui prinsi in 5 minute si amenda de 5000 euro de persoana – sa vedem ce mai fac serviciile secrete in strada ca SIE papa bani cam multi !!! http://www.realitatea.net/doi-barbati-au-fost-impuscati-in-trafic-la-galati_735948.html

    RăspundețiȘtergere
  16. faceti o lista si cu toti copiii parlamentarilor si sa vedeti peste 1 an unde lucreaza si cum muncesc ... veti avea mari surprize ... deci 90 % din parlamentari daca nu parasesc Parlamentul vor fi pusi la munca silnica sau vor avea o meserie de muncitor necalificat ... stiu ce spun !

    RăspundețiȘtergere
  17. Marile Corporatii va pun copiii in GENUNCHI - Dati de veste si la SATE

    RăspundețiȘtergere
  18. Chirurgii si Criminalii din parlament care nu dau legi ptr. a fi platiti bine ptr. operatii !!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Evitati Relatiile cu Copiii ,Rudele si Cunostintele Politicienilor si Sefilor care sunt SATANIZATI de Egoism si Sadism Schizofrenic !!! - atentie ca si Soselele sunt pline de ei , deja unii mai actioneaza ca niste KAMIKAZE !!!

    RăspundețiȘtergere
  20. - http://stirileprotv.ro/stiri/social/o-asistenta-la-40-de-pacienti-sistemul-sanitar-in-colaps.html criminalii din parlament miscati pe teritoriu si rezolvati abuzurile si coruptia din sistemul medical !!! citez -

    www
    acum 11 ore 44 minute
    sistemul sanitar este foarte prost gestionat. va dau doar un exemplu; ca personal este, bani s-ar gasi ,dar nu se vrea. la maternitatea cuza voda din iasi sunt 3 clinici fiecare cu un numar insuficient de rezidenti . ca sa se poata acoperi numarul de garzi rezidentii fac cate 7 garzi neplatite si '' obligatorii''. in realitate sunt multe garzi in care stam degeaba. daca s-ar uni cele 4 clinici garzile ar fi mai folositoare si pentru rezidenti in sensul ca nu am sta degeaba 30 ore la spital doar de dragul de a acoperi lista iar cu sporurile de conducere pe care le primesc sefii de clinica am primi si noi ceva bani ca sa nu ajungem muritori de foame. sistemul sanitar este o mizerie . sunt coordonatori care au nevoie de rezidenti ca sa-i invete iar altii isi bat joc de ei . poate face cineva ceva in acest sens. toata lumea se vaita dar nimeni nu schimba nimic; toti se complac in prostie in acest sistem

    RăspundețiȘtergere
  21. - romanii incep sa consume porumbei mai des de saracie - parlamentarii trebuie sa-si dea demisia ptr. a fi bani de investitii - in Romania deja este GENOCID !!! http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/fara-bani-in-buzunar-doi-soti-au-fost-prinsi-in-timp-ce-vanau-porumbei.html

    RăspundețiȘtergere
  22. - Mafia din Partide condusa din SUA , Rusia si Israel care se inchina la SATAN ZILNIC se comporta cu artistii si cetatenii saraci cu datorii ca si cu niste SOARECI de LABORATOR !!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Apropo de taxe ... ce produce un parlamentar ??? mult fum si zgomot cu masina personala , multe gunoaie la resedinta sa , legi care pot fi fentate de marii jefuitori , plimbari pe la televiziuni ptr. a dezbina Romanii , mita electorala , etc. deci va urez Sclavie placuta in slujba Parlamentarilor fara Directie !!!

    RăspundețiȘtergere
  24. - oameni POLITICI tinuti prizonieri in anumite functii si sub santaj ... vedeti unde le lucreaza sau invata COPIII lor si va veti da seama de la ce nivel porneste santajul si celelalte treburi MURDARE - sper ca acum va dati seama ce se intampla in RO !!!

    RăspundețiȘtergere
  25. - pregatiti parlamentari , magistrati si preoti ptr. munca la camp - sunt buni ptr. sapat si arat pamantul ptr. o productie agricola minunata , nicidecum ptr. a directiona resursele unui popor si a da legi ptr. OAMENII din POPORUL ROMAN !!!

    RăspundețiȘtergere
  26. - Copiii Prizonieri - isi tortureaza neuronii in calculatoare , filme , jocuri cu violenta si Psihotism - acestia sunt viitorii sinucigasi , ucigasi si zombi sclavi ai marilor corporatii care au pus Romanii in genunchi cu ajutorul unor preoti , mgistrati si parlamentari !!!

    RăspundețiȘtergere
  27. - sistemul criminal va extermina familiile - va trimite in diferite locuri cu ape infestate si pline de tantari cu virusi , va trimite subtil la market sa va otraviti inima si creierul cu euri si alte chimicale ,alimente rafinatecare sunt perfecte ptr. trimiterea voastra in spitale si cimitire de tineri etc. !!!

    RăspundețiȘtergere
  28. , va pune Subtil sa va uitati la Porcariile ce le spun Majoritatea Politicienilor la TV etc. !!!

    RăspundețiȘtergere
  29. - de avut in vedere Urgent - viteza la masini , alimentele Sanatoase , programul de Recuperare Totala a Oamenilor , drogatii la gimnastica si program de dezintoxicare in structuri , plimbari pana le iesa otrava din cap , cabinete medicale de Refacere Fizica , protectia muncii , combaterea obezitatii si diabetului etc.

    RăspundețiȘtergere
  30. - evaziunea fiscala care atinge cote de 40 miliarde euro dupa unii este SUSTINUTA in principal de catre parlamentari , preoti , manelisti si magistrati romani !!!

    RăspundețiȘtergere
  31. cei care au cumparat diplome vor avea copiii distrusi de SCLAVAGISM si SATANISM !!!

    RăspundețiȘtergere
  32. - avem mijloace foarte multe prin care ne putem apara dar hipnoza si dresajul … de exemplu am tot spus sa nu mai circule romanii cu masina personala decat in chestii URGENTE , ca asa le dam putere mare la cei care invart petrolul in LUME … sa nu mai consume alimente din import ca asa dam putere la cei care baga chimicale in alimente adica corporatiile de CHIMICALE ….zona euro etc. …. deci se poate face REVOLUTIE simplu dar informati lumea pe yahoo si alte mijloace … eu spun eu aud …

    RăspundețiȘtergere
  33. http://stirileprotv.ro/video/femeile-conduc-economia-lumii-invart-20-000-de-miliarde-de-dolari/60443657 Acum sper ca va dati seama cum se joaca unele femei cu Economia Mondiala - demult am tras semnale de alarma cu dresajul si hipnoza Femeilor Dresor pe primul blog si pe alte forumuri - in Romania se vede influenta NEFASTA in politica a femeilor ce nu se mai satura de manipulat Barbatii si resursele Tarii , Genocidul si Terorismul de toate tipurile Infloresc - asa ca va urez sado - masochism placut cu Femeile Dresoare !

    RăspundețiȘtergere
  34. cand folositi masina personala sa va ganditi ca atunci alimentati si sustineti pe actualii parlamentari si politicieni din judete in Magariile lor , cine nu crede sa mai studieze metodele Jefuitorilor si pe ce se bazeaza ei , am dat foarte multe explicatii deja , numai cine este sub hipnoza si dresaj nu poate sa priceapa si vor deveni VICTIME SIGURE a Sistemului PROGENOCID !!!

    RăspundețiȘtergere
  35. - http://www.realitatea.net/prigoana-duce-legalizarea-prostitutiei-in-parlament-vezi-ce-drepturi-si-obligatii-au-fetele_741401.html mare nenorocire va aduce acest Prigoana cu aceasta lege in ROMANIA !!!

    RăspundețiȘtergere
  36. - pe http://www.zelist.ro/ la sectiunea Cele ma comentate bloguri ... se vede ce face MEDIA si TV din ROMANI - face ROBOTI si SCLAVI ai PARLAMENTULUI care consuma numai cu salarii si diurne in jur de 1 milion euro lunar din buget !!!

    RăspundețiȘtergere
  37. - romanii pot izola politicienii care NU doresc impozitarile averilor ... asa va joaca pe degete cu beculete aprinse si vocalize bine regizate ... incepeti cu izolarea LOR !

    RăspundețiȘtergere
  38. - romanii pot izola politicienii care NU doresc impozitarile averilor ... asa va joaca pe degete cu beculete aprinse si vocalize bine regizate ... incepeti cu izolarea LOR !

    RăspundețiȘtergere