Apel


Apelul ND-Italia catre romanii din diaspora (2013)

autor: FrontPress 29.01.2013
ND ItaliaDiaspora românească are datoria de a nu uita că soarta României depinde și de acțiunile pe care românii din afara granițelor le întreprind. Noua Dreaptă (ND) este conștientă că diaspora care s-a format după 1989 a fost influențată de situația economică dezastruoasă din România și că românii nu au plecat de bunăvoie ci au fost „alungați” de guvernanții incompetenți și corupți care s-au succedat din 1989 până astăzi.
ND este conștientă că regimul politic post-decembrist a fost doar o schimbare aparentă și că în esență, din 1989 până astăzi, în funcțiile de conducere au avut acces doar foștii colaboratori ai regimului ceaușist, rudele și acoliții acestora. În astfel de condiții, puține persoane capabile și necompromise de comunism au reușit să intre și să facă parte din elita națională post-decembristă. Având în vedere că meritocrația și-a găsit loc doar în discursurile demagogice ale politicienilor aflați în campanie electorală, și mai mulți români au luat calea străinătății.
ND este conștientă că toate partidele post-decembriste nu sunt decât o emanație a FSN-ului de sorginte comunistă și că după 1989 toate organizațiile politice s-au comportat ca niște grupuri de interese care au împărțit funcții, bani și privilegii membrilor și finanțatorilor de partid. În aceste condiții nu este exagerat să afirmăm că în România nu a existat și nu există o democrație veritabilă. Drept urmare, alți români au părăsit țara.
Cu toate acestea, ND-Italia dorește să reamintească conaționalilor din diaspora că etapa prin care trece România de după 1989 este una temporară, că regimul politic pseudo-democratic poate fi reformat iar oamenii politici care au întreținut acest regim falimentar pot fi trași la răspundere. Însă pentru ca această fază să fie depășită și pentru ca o schimbare veritabilă să aibă loc este nevoie ca și românii din diaspora să se implice mai serios în efortul de redeșteptare națională, de revigorare spirituală și de reînnoire a instituțiilor statului.
Datoria noastră este să nu uităm că suntem români și că asta implică să nu fim indiferenți la soarta țării noastre. „Îndeplinirea datoriei, în momente critice, este un merit deosebit”. (Democrit) Biroul de Presă al Noii Drepte Italia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu