-“Aşa este binecuvântat omul” (Psalmul 128:4] -





Dacă eşti amabil cu cei din afară, dar nu cu cei din propria ta familie, ai probleme care trebuie discutate. Aşa că citeşte următorul lucru: “Copiii erau gălăgioşi, supărăcioşi, imposibili. Eram obosit şi sătul. Aşa că m-am hotărât să fug de toate şi să am o zi doar pentru mine – o zi în care să fac ce vreau eu. Voiam să profit la maxim şi să fiu cât vreau eu de lacom.



Nu voiam să am grijă de nimeni altcineva decât de mine. Am ieşit în mare viteză din casă cu 60 de lire în buzunar. “In sfârşit, am reuşit!” mi-am spus eu în timp ce conduceam pe şosea. Ei bine, m-am dus la un magazin, m-am delectat într-o librărie şi am cumpărat colecţia de poezii ale lui Walt Witman Apoi m-am dus la McDonald’s şi am comandat doi hamburgeri, propria mea porţie mare de cartofi prăjiţi şi propria mea băutură mare.



Am mâncat totul fără să fiu întrerupt, fără să dau nimănui murătura sau să şterg pe cineva la gură, la nas sau la fund. Apoi am mâncat cea mai mare îngheţată de ciocolată pe care am putut-o găsi. Eram liber! Aşa că m-am dus la cinema şi m-am uitat ia un film fără să cumpăr floricele de porumb, fără să tin pe nimeni în poală, fără să însoţesc pe nimeni la toaletă. Eram un om liber. Profitam la maxim – şi mă simţeam nefericit. Când am ajuns acasă, toată lumea dormea. Când am intrat încetişor în dormitor, soţia mi-a şoptit: “Ne-a fost dor de tine”. Am răspuns: “Şi mie”. Nu am mai fugit niciodată de acasă!” Psalmistul a scris: “Nevastă-ta este … înăuntrul casei tale; copiii tăi stau … împrejurul mesei tale. Aşa este binecuvântat omul” (v. 3-4).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu