Roman » Doar unul din șase asistați social a muncit anul trecut

Mai puțin de 200 de beneficiari de ajutor social au muncit pentru banii pe care îi primesc lunar de la primărie. Ceilalți beneficiari sunt minori sau suferă de diferite boli.


Pe parcursul anului trecut, doar 180 de persoane, dintr-un total de 1.100 de beneficiari de ajutor social, au prestat muncă în folosul comunității. Situația este similară cu cea din anul 2011, deși, la începutul lui 2012, consilierii locali au stabilit ce fel de munci trebuie să presteze persoanele care primesc ajutor social.
În anul 2012 au fost înregistrate, în medie, 400 de dosare de ajutor social, însumând 1.100 de beneficiari. Unii dintre beneficiari nu au prestat muncă în folosul comunității, ori pentru că persoanele nu au împlinit vârsta de 18 ani, ori pentru că au prezentat acte medicale ce nu le permiteau efectuarea acestor ore. Menționăm că au fost prestate orele de muncă aferente cuantumului ajutorului social, excepție făcând cazurile de incapacitate temporară de muncă, certificate de adeverințe medicale de constatare a capacității de muncă eliberate de un expert medical al asigurărilor sociale din cadrul Casei Județene de Pensii. Nu au fost descoperite cazuri de rea intenție din partea solicitanților sau beneficiarilor“, a afirmat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman.
Conform unei hotărâri de Consiliu Local, în lunile ianuarie, februarie, noiembrie și decembrie, beneficiarii de ajutor social trebuie să curețe zăpada și gheața de pe trotuare, să grebleze spații verzi, să măture alei, parcuri și trotuare, să salubrizeze zonele din apropierea platformelor gospodărești, precum și să curețe zăpada și gheața din Parcul Municipal și din celelalte părculețe din oraș. În perioada martie – octombrie, beneficiarii ajutorului social au de greblat spații verzi, de măturat alei și trotuare, de greblat, colectat și încărcat resturi menajere și vegetale din diverse zone (digul și liziera de lângă râul Moldova, strada Islazului, zona Oborului, artera ocolitoare, zona Kartodrom și Ștrand), de curățat șanțuri și rigole, de împrăștiat pământ vegetal, de tăiat lăstarii arborilor de pe aliniamentele stradale, de pregătit terenurile în vederea însămânțării gazonului, de salubrizat platformele gospodărești și de udat zonele verzi.

Un comentariu:

  1. Interesant! Va astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/.
    Un an nou fericit va doresc!

    RăspundețiȘtergere