Bebelus de neanderthal


Se cauta femeie care sa dea nastere unui bebelus de neanderthal

autor: FrontPress 21.01.2013
0Un cercetător de la Harvard Medical School spune că poate să cloneze un neanderthal, însă are nevoie de o femeie care să vrea să poarte bebeluşul în pântecele sale.
Profesorul George Church, unul dintre marii geneticieni ai lumii, spune că poate reconstrui ADN-ul unui neanderthal şi poate reînvia specia care a dispărut în urmă cu 33.000 de ani.
Planul său seamănă cu Jurassic Park, însă în film dinozaurii au fost creaţi în laborator, în timp ce expertul are nevoie de un voluntar uman.
Church spune că analiza sa a codului genetic neanderthalian, care foloseşte mostre din oase, este terminată aşa că poate reconstrui ADN-ul speciei. “Acum am nevoie de o femeie aventuroasă. Depinde de foarte multe lucruri, dar cred că poate fi făcut”, spune profesorul Church.
El va crea artificial ADN-ul de neanderthal pe baza codului genetic găsit în fosile, apoi va pune ADN-ul în celule stem. Acestea vor fi injectate în celulele unui embrion uman, aflat în primele stadii ale vieţii. Cercetătorul crede că celulele stem vor permite astfel dezvoltarea unui hibrid neanderthal şi nu a unui om.
După ce va fi crescut în laborator timp de câteva zile, embrionul “neo-neanderthal” va fi implantat în pântecul unei mame surogat – voluntarul. Profesorul Church, în vârstă de 58 de ani, este un pionier în biologia sintetică, şi a ajutat la iniţierea Proiectului Genomului Uman, ce a cartografiat ADN-ul nostru.
El spune că neanderthalienii nu erau brute, aşa cum se crede, ci erau extrem de inteligenţi. Creierul lor era aproape la fel de mare ca al omului modern şi au realizat instrumente primitive. Church crede că proiectul lui va aduce beneficii omenirii.
“Neanderthalienii ar putea gândi diferit faţă de noi. Ar putea fi chiar mai inteligenţi decât noi. Când va veni timpul să ne luptăm cu o epidemie sau să părăsim planeta, stilul lor de a gândi ar putea fi benefic”, a declarat profesorul Church pentru revista germană Der Spiegel.
Oamenii de ştiinţă spun că planul lui ar putea funcţiona, teoretic, deşi în cele mai multe ţări ale lumii clonarea umană este considerată o crimă. Propunerea lui Church se referă, însă, la altă specie de umanoid, aşa că ar putea să nu fie acoperită de legile existente.
Experţii se tem, însă, ca neo-neanderthalienii nu vor avea imunitatea necesară pentru a se lupta cu bolile moderne şi pentru a supravieţuii, iar unii se tem că procesul ar putea duce la deformări. Ei nu ştiu nici cum se va simţi noua specie în lumea de azi. “Nu cred că este corect să îi pui într-o situaţie în care va fi batjocorit şi oamenilor le va fi frică de el”, a declarat specialistul în bioetică Bernard Rollin de la Colorado State University. De Cristina Dinu – RTV
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu