Se poate


Ei ne arata ca se poate (FOTO)

autor: FrontPress 19.01.2013
azulZilele trecute am avut plăcerea de a vizita capitala Spaniei. Am avut ocazia să vizitez un muzeu mai ieşit din comun, acesta fiind dedicat luptătorilor naţionalişti spanioli, din cadrul División Azul.
Acest muzeu a fost înfiinţat cu obiecte donate de către luptători şi este finanţat de Fundacion De La División Azul, o fundaţie privată, care se bazează exclusiv pe donaţii, pentru a menţine şi dezvolta acest muzeu. Fundaţia a găsit şi finanţat spaţiile, a amenajat muzeul, a plătit pentru toate sistemele de securitate, pentru vitrine, rezultatul fiind impresionant.
Toţi cei ce se ocupă de muzeu sunt voluntari. Artefactele sunt aduse nu numai din Spania, cel mai recent dintre acestea, o căruţă, fiind adusă tocmai din Danemarca.
Care este motivul, pentru care toţi aceşti oameni investesc timp şi bani în acest muzeu? De ce îşi petrec timpul evocând trecutul, când ar putea să fie prin mall-uri, să se uite la televizor sau să scufunde în alte banalităţi zilnice?
Este mândria de a fi fii şi fiice de luptători! Este mândria de a fi urmaşii unor Oameni, care au avut tăria să îşi pună braţele şi sângele în slujba patriei şi credinţei.
Oare noi de ce nu avem această mândrie? Înaintaşi noştri nu sunt cu nimic mai prejos. De ce nu ne încumetăm să deschidem un muzeu al luptătorilor anticomunişti? De ce nu îi evocăm pe martirii închisorilor comuniste în muzee?
Poate că ar trebui să învăţăm câte ceva din exemplul acestor patrioţi spanioli şi să recunoaştem: nu lipsa banilor ne împiedică, ci lipsa voinţei de a ne arăta aprecierea pentru sacrificiile înaintaşilor noştri! De Remus Rădoiu - Schimbarea
Citeste si DIVIZIA ALBASTRA: Ultimii cruciati ai Spaniei (FOTO+VIDEO)
DSCN2927 DSCN2892 DSCN2903 DSCN2904 DSCN2914 DSCN2919 DSCN2922 DSCN2926

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu