Un partid NEOLEGIONAR


Un partid NEOLEGIONAR boicoteaza alegerile si ataca legislatia electorala abuziva

autor: FrontPress 02.11.2012
Partidul „Totul pentru Țară” apreciază că situaţia socială, politică şi economică a ţării s-a degradat în cel mai grav mod în ultima perioadă şi a încercat să ofere o alternativă de devotament pentru interesele neamului şi de redobândire a mândriei şi demnităţii naţionale pentru poporul român.
Din păcate, partidele care s-au perindat la conducerea ţării în ultimii 20 de ani au creat un sistem politic abuziv şi exclusivist, reducând la minimum şansele de apariţie a unor noi personalităţi politice capabile să contribuie la scoaterea ţării din criza economică şi socială de care aceste partide sunt în cea mai mare parte direct responsabile prin corupţia şi incompetenţa care au fost aduse la rang de politici de stat.
Acești politiceni lipsiți de Dumnezeu și de orice fel de scrupule au creat o legislație abuzivă menită să le apere nelimitat interesele și să elimine din ecuația politică orice competitor care ar putea vreodată să constituie o alternativă la sistemul lor corupt și antinațional.
În condiţiile în care partidele parlamentare beneficiază de o subvenţie substanţială din partea statului, prevederile actualei legi a alegerilor parlamentare sunt profund neconstituționale și discriminatorii, deoarece condiționează depunerea candidaturilor de plata unor garanții excesive, bani care nu se restituie decât în condiții greu de îndeplinit. Concret, candidatura în fiecare colegiu este condiţionată de depunerea a câte 3600 lei, în condiţiile în care a depune liste complete însemană 425 de colegii uninominale.
Acest gen de prevederi abuzive încalcă dreptul de a fi ales al cetățeanului, asa cum este garantat de Constituția României şi pot constitui germenii unui nou regim totalitar.
Consecvenți principiilor statului de drept, pentru care întemeietorii Partidului “Totul pentru Țară”, legionarii luptători în rezistența anticomunistă au militat permanent, condamnăm lipsa de competiţie politică reală a actualelor alegeri parlamentare și cerem membrilor și simpatizanților TPT să nu participle la acest scrutin pe care îl considerăm nedemocratic.
De asemenea, anunțăm pe această cale că vom iniţia o reformă substanţială a actualei legislaţii electorale, care este profund viciată, prin toate mijloacele juridice şi politice, inclusiv prin supunerea controlului de constituţionalitate la Curtea Constituţională a Legii alegerilor parlamentare.
Președinte, Coriolan Baciu
Președinte executiv, Florin Dobrescu
Secretar general, Florian Cristache
Vineri, 02 Noiembrie 2012
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu