Alintul


Mintea omului este tare inventiva. Iar cum noi romanii suntem, printre altele, oameni...ganditi-va ce ar putea iesi.
Cum in ultimul timp mi-am indreptat atentia spre "trenduri", la fel voi face si in acest articol. Nu puteam sa nu aduc in discutie alinturile din cuplu, care sunt un trend in toata regula...la noi in tara ma refer. Ca in alte parti chiar nu am stat sa analizez. Bun, am inteles, cand doi oameni se iubesc le vine asa...sa se alinte. Eh, cred ca se poate iubi si fara sa-ti faci partenerul iepuroi sau pui de gaina..dar sa nu deviem de la subiect.

Aceste alinturi ( din ce am auzit eu pana acum) se impart pe categorii:
-organe: gurita, urechiuse....(oare ce simti cand ti se spune urechiuse? eu cred ca m-as uita toata ziua in oglinda sa nu fiu murdara in ureche...)
-zoo: veverita, pui ( de ce vreti voi...de perna? nu, ca n-ar mai intra la "zoo"), vrabiuta, pisoi sau pisi, iepuras...
-d'ale gurii: bombonica ( varianta masculina ar fi bombonel...nu?), prajiturica, gogosica,pufulet, tocanita, ostropel, pilaf ( nu...la ultimele 3 cuvinte am exagerat)...
-astre: soare, steluta...
-diverse gablonturi: "bijuteria mea", "comoara mea", diamant...
-jucarii: papusa ( papusoi?)
-diverse: iuby ( cu y), iubirica, tzutzi (cu tz)
Si diverse categorii care nu-mi vin acum in minte. Aaa, mai era si "pasarica", dar nu stiam din ce categorie face parte. Din "zoo" sau "organe"
Daca astfel se simt ei bine...eu nu am nimic impotriva. Numai ca am incercat sa inteleg si eu sensul acestor cuvinte. Daca imi spune "gogosica" ce poate fi asa....frumos? M-as simti ... umflata si uleioasa, dar poate n-am eu spirit artistic dom'le. Ok, treaba lor. Faza care ma enerveaza este alta. Se obisnuiesc sa vorbeasca asa si nu mai tin cont cui ii adreseaza respectivul alint. Exemplu. Am o prietena care din "pisi" nu se scoate cu al ei mascul. Ea pisi in sus, el pisi in jos...foarte haios, nimic de spus. Dar cand s-a intors spre mine si mi-a zis "pisi, bei cafea?" Am ramas.....wtf? Astia or vrea menage a trois. Dar m-am linistit cand am vazut ca "pisi" pe toata lumea, si am acceptat cafeaua.
La mine in familie, tata a fost mai original. O striga pe mama "gogosar". Murat sau nu, el stie.
Voi cum va alintati iubitul/iubita? Sau care alint va place...hai dati'mi si mie idei ca trebuie sa intru in trend.

13 comentarii:

  1. iuhuuu :)) ai uitat categoria fructelor : "capsunel/capsunico", "ciresica mea/cireselul meu", pe astea chiar le-am auzit recent.:)) Din fericire , nu de la jumatatea mea , care imi spune "micuto" si chiar ador alintul asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. ummm, daca ne spunem pe nume, fara sa-l pocim in vre-un anumit fel, se pune? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Alin, se pune si crede-ma este cel mai ok asa. Din punctul meu de vedere...sau iubitule/iubito in caz de forta majora :)

    RăspundețiȘtergere
  4. da, sunt de acord... nici mie nu imi place, nici atat sa m-i se spuna in felurite feluri, cat nici sa spun eu insumi tot felul de apelative cu referiri dubase, daca pot sa le spun asa... :))

    si corect... doar in cazuri de forta majora, iubito\iubitule, dar sa nu se intample prea des

    RăspundețiȘtergere
  5. aaaaa, am uitat sa mentionez, si nu vreau sa fiu ipocrit... sunt cazuri in care mai folosesc "dragoste", dar foarte rar si doar in anumite medii in circumstantele unei anumite situatii

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiam un cuplu care se striga "piscotel"... o pretena buna de-a mea si-l striga "cacat"....
    As mai aduga aici o categorie... un fel de cuvinte din 2 silabe : "fufi,pupi,ciuci,bubi,gogo etc" care nu inseamna nimic.
    Nu-s de acord cu "poreclele" astea, decat in cazu in care pretenu meu are un nume foarte urat, sau greu de pronuntat... si atunci prefer sa-l strig "bah, eubitule" in loc sa-l strig pe nume... de exemplu, fetele care umbla cu arabi... trebe musai sa le puna un nickname de-asta... ca-i greu sa pronunti tot timpu Ahfleflehme, sau nume de genu.
    Va salut

    RăspundețiȘtergere
  7. Intr-adevar un subiect simpatic;))...eu zic ca sunt ok alintaturile, atata timp cat se fac doar intre "membrii componenti" si fara a fi atat de nerabdator sa ii arati si lumii cum iti alinti tu persoana apropiata...acum nu stiu...e posibil sa gresesc...sau nu...cine stie;))

    RăspundețiȘtergere
  8. .ma gagico,cred ca nu stii ce inseamna sa iubesti pe cineva...sau ai facut topicul asta sa te afirmi sau sa pari inteligenta,dar hai sa-ti spun ca pari o ridicola...mi-e mila de baietasul care va sta cu tine:))prin alinturi exprimi cat de draga ti-e jumatatea(inafara de fapte)...nu poti sa-ti alinti partenera cu ce faci fa?...hai sa fim seriosi ca mi-e sila de persoanele ca tine...inafara de asta pt mine alintul e ceva familiar,pai ce relatie de cuplu aveti voi ma?va purtati ca niste straini...mai alunga-ti monotonia si etc...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim: si...daca ti-e sila de persoane ca mine de ce te-ai chinuit sa dai acest comentariu? De ce ai scris pe google "alintul in cuplu"? Iti las un emetiral...nu de alta, dar n-as vrea sa vomiti... :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Va astept sa discutam despre alinturi si pe blogul meu, la adresa:
    http://totusi-iubirea.blogspot.ro/2013/02/alinturi-in-dragoste-cum-va-alintati.html

    RăspundețiȘtergere