Porcul politic


O campanie electorala destul de plictisitoare. Lui Basescu ii e teama sa mai inghita porcul politc

autor: FrontPress 28.11.2012
De 23 de ani de când s-a instaurat pseudo-democraţia românească nu am văzut aşa o campanie electorală plictisitoare şi fără miză reală. Candidaţii vin cu atacuri şi vorbărie fără rost în studiourile TV şi mai deloc cu proiecte sau programe economice şi politice de a scoate ţara din fundătura ultimului loc al Europei.
Am preferat seara să citesc şi să vizionez filme vechi sau documentare istorice decât să urmăresc bătălia electorală. Singurul lucru care mi-a ieşit în evidenţă dimineaţa, când mă duc la serviciu, sunt stâlpii RATUC sau Electrica absolut toţi mâzgliţi cu afişe electorale, ca în mai 1990. Şi la celelalte campanii electorale candidaţii îşi mai puneau afişe pe stâlpi în afara locurilor special amenajate, dar prin cartiere şi pe străzi lăturalnice. Azi, centrul Clujului arată ca un oraş colorat cu afişe din Pakistan, nu ca şi o capitală europeană a tineretului. Cred că la afişaj electoral în centrul istoric al Clujului s-a întrecut măsura şi bunul simţ. Ser ca şi campania să treacă odată şi stâlpii să fie curăţaţi.
Pe plan naţional se pare că USL îşi menţine trendul ascendent ca să obţină peste 50% din sufragii pe 9 decembrie. Pe de altă parte, Vasile Blaga are dreptate când spune că Forţa Civică şi Noua Republică trebuiau să intre în PDL şi să se candideze sub sigla acestui partid. Lumea nu prea cunoaşte „inima” ARD, care în sondaje e cu circa 2 procente sub scorul PDL. Rezultatele din 9 decembrie sunt previzibile: USL va forma majoritatea, dar şi preşedintele Traian Băsescu cu toate greşelile şi gafele sale are dreptate când nu vrea să-l nominalizeze pe Victor Ponta la un nou mandat de premier. Ponta s-a compromis cu plagiatul, dar mai ales cu lipsa unui proiect economic viabil de dezvoltare al ţării. Inflaţia şi creşterea preţurilor a acoperit firavele măriri salariale din iunie a.c. Românii încă nu au un orizont de aşteptare privind relansarea creşterii economice, dimpotrivă indicatorii macro-economici arată că România reintră într-o recesiune tehnică. Băsescu l-a parafrazat azi pe N. Titulescu cu sintagma că un politician trebuie să mănânce în fiecare dimineaţă o broască râioasă pe stocmacul gol. Dar Băsescu a dus mai departe butada spunând că el nu mai poate înghiţi din nou un porc, adică să-l renumească pe Victor Ponta premier, cel care l-a suspendat. Băsescu sigur ar face o indigestie politică.
Este evident că T. Băsescu se orientează spre „dizidenţi” din USL pentru funcţia de premier, cum se prefigurează rezultatul votului din 9 decembrie: poate Ioan Rus, poate C.P. Tăriceanu sau George Maior. De ce nu, un „trădător” pe care încă nu l-a scos din pălărie? Oricum tot ce se va întâmpla după 9 decembrie, după date, se pare că urmează o perioadă de instabilitate politică sau o nouă suspendare. Pe scena politică, încă nu a apărut acel partid românesc care să redea din nou speranţa şi credinţa românilor într-un viitor mai bun. De Ionuţ Ţene – NapocaNews
 

Un comentariu:

  1. ...nu e Basescu de vina ca politia mafiota romana racoleaza fete pentru prostitutie si ca majoritatea romanilor fura intr-o veselie.

    Activitatile ce compun Crima Organizata (prostitutia, proxenetismul, traficul de persoane,traficul de droguri, evaziunea fiscala, etc) au un caracter secret si bine organizat, din care cauza realizeaza un impact social deosebit de negativ in multe state el constituind “cancerul perfid” care vlaguieste puterea societatii, ameninta integritatea guvernelor, determina cresterea taxelor care se adauga la pretul marfurilor, pericliteaza siguranta si locurile de munca ale cetatenilor, aduce daune agentilor economici aflati in competitie, controleaza prin forta banilor sindicatele, in final realizand o puternica influenta in sfera economicului, socialului si politicului.

    RăspundețiȘtergere