Islamul, o amenintare


Tot mai multi francezi percep ISLAMUL ca pe o amenintare la identitatea nationala

autor: FrontPress 03.11.2012
Cotidianul Le Figaro a publicat săptămâna trecută rezultatele unui sondaj de opinie controversat, care a relevat faptul că cetăţenii francezi, în proporţie de 43 la sută, consideră că islamul este o ameninţare la adresa identităţii naţionale.
Conform rezultatelor, şase din zece francezi cred că influenţa islamului în Franţa este “prea mare”. Pe de altă parte, doar 17 procente dintre respondenţi sunt de părere că islamul a îmbogăţit cultura franceză.
Locul islamului în societatea franceză este un subiect de dezbatare publică de multă vreme, mai ales din cauza numărului mare de imigranţi proveniţi din state musulmane. În 2011 guvernul francez din timpul administraţiei fostului preşedinte Nicolas Sarkozy a interzis prin lege purtarea vălului islamic în public, provocând un val de reacţii negative în ţară şi în afara graniţelor.
În Franţa musulmanii alcătuiesc peste 10 procente din totalul populaţiei, comunitatea islamică fiind formată din circa 6-7 milioane de musulmani, majoritatea originari din Africa de Nord. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu