BRD SI BNR

A acoperit conducerea BRD si BNR fraudele din interiorul sistemului bancar romanesc?

autor: Second 03.11.2012
E “noaptea minţii” ce se întâmplă în sistemul bancar românesc. E absolut incredibil şi de necrezut ca boşii din conducerea BRD sau BCR România şi din BNR nu cunoşteau frauda din bănci. Adică de la simpli angajaţi, consilieri financiari şi directorii sau preşedinţii din BRD nu vedeau că de trei ani de zile vicepreşedintele Alexandru Claudiu Cercel Duca semna şi garanta credite neperformante către ţigani fără avere şi banii nu se mai întorceau înapoi la bancă.
Adică conducerea BRD România ne ia de proşti să credem că a trebuit să vină DIICOT să le arate că la ei în ogradă se fură zeci de miliooane de euro prin credite aranjate şi ei nu au observat nimic. E clar că aproape toţi din conducerea BRD şi o parte din angajaţii băncii ştiau că e ceva în neregulă de trei ani cu creditele semnate şi garantate de vicepreşedintele Alexandru Claudiu Cercel Duca, dar funcţiona OMERTA, pentru că aproape sigur o parte din banii fraudaţi ajungeau şi la alte persone din sistemul bancar.
Mai mult, BNR vine acum ca o fată mare şi spune că nu ştia ce se întâmpla la BRD şi BCR, deşi trimiteau periodic controale care observau cum ajung banii la ţigani care nu mai înapoiau a doua zi creditele. E evident că şi controlorii de la BNR luau partea din fraudă, ori chiar să fie aşa de proşti să nu vadă ingineria financiară. Cu atât mai mult merită demişi. Nu prea cred. Vicepreşedintele Alexandru Claudiu Cercel Duca de la BRD reprezintă clar lăcomia sistemului bancar românesc şi criza capitalismului construit pe o sete de bani fără limite. Individul avea un salariu de circa 15 mii de euro pe lună şi tot mai dorea să fure ca să facă avere. Păi la un salariu de 15 mii de euro pe lună cât câştiga Cercel poţi avea o vilă spaţioasă, modernă şi cu piscină, cabană frumoasă la munte, maşină scumpă şi vacanţe în insule exotice.
Cât trebuia să mai fure vicepreşedintele Alexandru Claudiu Cercel Duca ca să fie fericit şi super –bogat. Nu îi ajungea salariu consistent, mai mare ca cel al preşedintelui SUA? Am din ce în ce mai mult convingerea că acest capitalism financiar şi bancar se auto-distruge prin combustie internă, datorită lăcomiei fără limite a bancherilor. Ceea ce se întâmplă la BRD, BCR sau BNR se recunoaşte la nivelul întregii economii româneşti. Delapidarea şi evaziunea fiscală stă la masă cu întrega clasă politică cu ştiinţa preşedintelui Băsescu bine informat de servicii. De aceea, România a ajuns ultima ţară din Europa la capitolul ineficenţă economică, corupţie şi sărăcie. Până nu va veni o altă forţă politică din afara sistemului care să vânture întreaga clasă politică coruptă şi unită de interese personale, România nu va ieşi din criză şi sărăcie. De Ionut Tene – NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu