Una din 4 femei regreta


Una din 4 femei regreta ca facut copii prea tarziu

autor: FrontPress 09.09.2012

Aproape un sfert dintre femei regretă că nu au devenit mame mai devreme, conform studiului 2012 Modern Motherhood Report. Dintre 3.000 de femei, cu vârste între 28 şi 45 de ani, 24% regretă că au aşteptat prea mult timp ca să rămână însărcinate şi alte 17% s-au declarat îngrijorate de perspectiva unei sarcini la o vârstă înaintată, relatează Telegraph.
Mai mult decât atât, una din zece femei a fost nevoită să apeleze la tratamente de fertilizare in vitro pentru a deveni mame, din cauza dificultăţii de a rămâne însărcinate în mod natural. Dintre acestea, mai mult de trei sferturi au plătit singure preţul total sau parţial al tratamentelor, ceea ce în medie înseamnă aproximativ 9.160 de euro.
Fertilitatea femeilor, deşi variază de la o persoană la alta, scade vertiginos după vârsta de 35 de ani, iar femeile se văd nevoite să apeleze la astfel de tratamente. Problema este că, după această vârstă, nici tratamentele de fertilizare, inclusiv fertilizarea in vitro, nu mai au aceleaşi şanse de succes. La femeile de 35 de ani rata de de succes a acestui tratament este de 80%, iar după 40 de ani scade la 23%.
Cu toate astea, rezultatele studiului au arătat că una din cinci femei îşi doreşte atât de mult un copil, încât se gândeşte să devină mamă singură, cu ajutorul băncilor de spermă sau prin alte căi. De pe Semnele Timpului

Un comentariu: