Romanii nu economisesc,pe timp de criza

http://www.evz.ro/pictures/articles/normal/210de7692f7dcdd284eba2e6256ffd7a.jpgOpt români din zece sunt de părere că nu este un moment propice să pui bani la saltea, deşi aproape toţi resimt o înrăutăţire a situaţiei economice generale a ţării, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată Barometrul de Încredere a Consumatorului, studiu cofinanţat de Comisia Europeană şi realizat lunar de GfK România.

Potrivit cercetării valabile pentru luna octombrie, românii sunt printre cei mai pesimişti est-europeni: 63% dintre conaţionalii noştri - dublu faţă de anul trecut - spun că situaţia financiară a familiei s-a înrăutăţit comparativ cu octombrie 2008.

În plus
, dacă acum un an, când criza financiară încă nu-şi „scosese” toţi colţii, o treime dintre români declarau că o duc mai bine decât în 2007, acum, doar unul din zece mai poate susţine acest lucru.

Spre deosebire de noi, doar 33% dintre polonezi şi 34% dintre cehi spun că o duc mai rău. În Bulgaria puţin peste jumătate din cetăţeni afirmă că sunt mai săraci. Dacă vine vorba de perspective financiare, doar 15% dintre cetăţenii spaţiului carpato-danubiano-pontic se declară optimişti.

Cât priveşte situaţia economică a ţării aflate în prag de alegeri, peste 83% din populaţie spune că se aşteaptă ca lucrurile să fie şi mai grave odată cu trecerea în noul an. Cu toate acestea, însă, cel puţin la nivel declarativ, românii nu sunt fanii economiilor.
Sursa: Infoportal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu