6 lucruri pe care nu le stiai....

6 lucruri pe care nu le stiai despre corpul tauActivitatile pe care un individ le considera dificile si stresante, pot fi pentru altul banale si usor de realizat.

Multi dintre noi nu isi dau seama ca ar fi capabili sa faca o multime de lucruri care le par imposibile, daca si-ar cunoaste cu adevarat corpul.

Stiai ca in timpul noptii creierul e la fel de activ ca ziua, prima lui obligatie fiind sa ne adoarma?

Probabil ca sunt multe lucruri pe care nu le stii despre tine, de aceea ne-am propus sa te ajutam putin in acest sens.

1. Corpul uman poate produce aspirina

Consumul regulat de fructe si legume face ca organismul uman sa gaseasca resursele necesare pentru a produce mici cantitati de acid salicilic, componenta principala a aspirinei, responsabila pentru efectul antiinflamator al acesteia.

In doze mici, aspirina efect anticoagulant si este folosita pe termen lung pentru a diminua riscul de infarct

2. Fiecare dintre noi are o amprenta unica a limbii

Amprenta unica a limbii poate fi la fel de utila pentru identificarea cuiva precum amprentele digitale. Unii medici pot afla de ce boli sufera pacientii prin simpla verificare a limbii acestora. Intr-adevar, daca ne examinam in fata oglinzii, putem constata si noi ca aspectul limbii se modifica de la o zi la alta.

Ti-ai face un tatuaj pe limba?

3. Blondele au mai mult par

Culoarea naturala a parului este si un indicator al desimii acestuia. In medie, un om are 100.000 de foliculi la nivelul scalpului, din care, pe parcursul vietii, cresc cate 20 de fire de par. Blondele au in medie 146.000 de foliculi, in timp ce satenele si brunetele sunt inzestrate cu doar 100.000 - 110.000 de foliculi. Roscatele au insa cele mai putin fire de par, care cresc din 86.000 de foliculi.

Se spune ca blondele nu sunt printre cele mai inteligente femei din lume

4. Oamenii stralucesc in intuneric

E demonstrat: corpul uman emite mici cantitati de lumina, care nu sunt detectabile cu ochiul liber. O dovada clara in acest sens ne este oferita de oamenii de stiinta japonezi, care au filmat cu camere speciale cativa oameni, in intuneric. Spre surprinderea tuturor, zonele luminescente ale corpului nu corespund cu cele care au inregistrat cele mai ridicate temperaturi.

Japonezii au descoperit si au filmat pentru prima data "bioluminescenta" umana

5. Marimea creierului este direct proportionala cu aspectul neplacut al gurii

Procesul evolutiei nu este perfect; daca ar fi fost, probabil ca pana acum oamenilor le-ar fi crescut aripi, nu "masele de minte". Apropo de aceste masele, ele nu au fost mereu un motiv de nemultumire in ceea ce priveste aspectul. Se stie ca, in general, maselele de minte sunt singurele care nu urmeaza directia de crestere a celorlalte. In timp, pe masura ce creierul uman si-a marit volumul, aceasta problema a devenit tot mai apasatoare... la propriu.

Zambetul "destept" nu este neaparat frumos

6. In medie, un om flatuleaza de 14 ori pe zi

Chiar daca nu-ti vine sa recunosti, noi stim ca o faci de 14 ori pe zi! Flatulenta este una dintre reactiile stanjenitoare ale organismului, de care nici macar vointa de fier nu te scapa. Nu iti face griji, este normal ca organismul tau sa elibereze gazele formate fie prin inghitirea aerului, fie din actiunea bacteriilor asupra substantelor nedigerate din colon.

Gazele intestinale sunt formate din oxigen, azot, hidrogen, dioxid de carbon, hidrogen sulfurat, amoniac si metan

Sursa : Oddee
Sursa foto: acadiau.ca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu