Basescu incoltit de neputinta...

L-am vazut aseara pe Traian Basescu. A apelat in declaratia lunga pe care a facut-o, la arma sa cea mai eficienta: atacul! A lovit in stanga si in dreapta, asa cum ii sta bine unui "carmaci" destoinic care stie ca nu mai are ce pierde. Poate doar presedintia... Atacul pe care l-a declansat la adresa lui Crin Antonescu e o marsavie fara de margini. Doar cu o zi inainte il laudase.... A asteptat sa vada pozitia acestuia care n-a fost conforma cu "principiile" arhicunoscute ale vietii politice romanesti si apoi a purces la murdarirea fostului contracandidat. Normal ca a luat in brate "succesul" referendumului. Ce alta tema ii ramane? Ne-a scapat de coruptie? A indepartat "nepotismul"? N-a protejat niciodata pe nimeni dintre afaceristii asfaltului? E imaculat cumva si noi n-am bagat de seama? Cu tema referendumului, cu rezultate iluzorii si bune doar de luat mintile credulilor neinstruiti si neinformati, Basescu a trecut frontal, pentru a cata oara?- la atacul mogulilor. Si sa nu uit a lui Mircea Geoana, botezat in vituperarea sa penibila "Geoana moscovitul"...De fapt i-a mai lipit o eticheta. E drept, mai devreme ori mai tarziu, "moscovitul" trebuie sa dea niste explicatii pentru vizita aceea din aprilie. Cert este ca presedintele a atacat tot ce se putea ataca: mogulii, oamenii lor printre care i-a plasat fara menajamente pe Antonescu si Geoana, presa ticalosita si mai presus de toate Parlamentul. Ura pe care acest ins ajuns presedintele Romaniei o nutreste pentru puterea parlamentara care e esenta democratiei ar trebui sa-i puna pe ganduri pe toti cei carora le trece prin "basca" sa-l voteze in turul al doilea. Cert este ca Basescului ii fuge pamantul de sub talpi. Culege cu asupra de masura roadele unor ani de adeversitati, de ciomege aplicate pe spinarile adversarilor in direct si la ore de varf, de mironosite imbecile trimise in Parlamentul European, de promovarea pe criterii doar de el stiute si fara echivoc a unor femei lipsite de scrupule precum Udrea, Ridzi ori Anastase.
 Si in timp ce presedintele, inca presedintele Romaniei tuna de zor din sediul de campanie, "tandemul" Antonescu - Geoana se misca admirabil: liberalul si-a spalat iesirea nefasta din seara alegerilor, demonstrandu-mi ca nu mi-a inselat asteptarile morale, Geoana a promovat ad-hoc si oarecum din zbor ideea care se contureaza din ce in ce mai preganant ca viitorul premier al Romaniei va fi teutonul de aur al politichiei romanesti Klaus Johannis...
Spuneam cu o zi inainte ca in sase decembrie lupta va fi stransa. Poate nu chiar asa de incorsetata. Jocurile mi se pare ca sunt facute. Marinarul pleaca!

Un comentariu: