Mongolii

Neo-nazistii” din Mongolia se redefinesc ca ecologisti (FOTO)

autor: FrontPress 03.07.2013

1O grupare naţional-socialistă din Mongolia, denumită Tsagaan Khass (Svastica Albă), încearcă să îşi cizeleze imaginea şi să se portretizeze ca o organizaţie “ecologistă”, care luptă cu poluarea care rezultă din exploatările minere deţinute de companii străine.
Deşi organizaţia propriu-zisă este de dimensiuni reduse (puţin peste 100 de militanţi), în Mongolia există mai multe grupări naţionaliste care s-au inspirat din curentele similare europene, în special din naţional-socialismul german. Printre acestea pot fi amintite Dayar Mongol (Mongolia Întreagă), Gal Undesten (Naţiunea de foc) sau Khukh Mongol (Mongolia Albastră). Toate au declarat “război” firmelor străine din domeniul miner.
Altankhuum, founder of Mongolian neo-Nazi group Tsagaan Khass, stands next to a statue in Ulan BatorAriunbold Altankhuum, liderul organizaţiei Svastica Albă, un bărbat în vârstă de 40 de ani (foto), a declarat pentru The Guardian că lupta împotriva companiilor care exploatează resursele naturale ale ţării a devenit una esenţială pentru naţionaliştii mongoli. “Scopul nostru actual este să salvăm natura. Avem tot mai multe acţiuni în vederea promovării protecţiei mediului”, a mai spus acesta.
Mai mult, Ariunbold Altankhuum s-a arătat nemulţumit şi de faptul că aceste companii folosesc forţă de muncă ieftină, mai ales lucrători necalificaţi din China şi Asia de est. “Înainte vorbeam doar despre luptele noastre cu străinii, dar acum am realizat că nu este un lucru eficient. Astfel, strategia s-a schimbat din lupta de stradă în campanii îndreptate împotriva companiilor minere”, a continuat acesta.
Circa 30 de procente dintre nativii din Mongolia trăiesc sub nivelul sărăciei, conform datelor deţinute de Banca de Dezvoltare a Asiei. Exploatările minere reprezintă 90 la sută din economia naţională, susţin analiştii economici. Sursa: FrontPress.ro
10Members of the Mongolian neo-Nazi group Tsagaan Khass stand near a quarry southwest of Ulan BatorAriunbold, a leader of the Mongolian neo-Nazi group Tsagaan Khass, arrives at the group's headquarters in Ulan BatorTattoos are seen on the back of a member of a self-described skinhead group as he trains at a gym in Ulan BatorDambajav, a member of the Mongolian neo-Nazi group Tsagaan Khass, poses for a portrait at the group's headquarters in Ulan Bator6897

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu