Denigrare comandata

Ce dovezi exista in cazul arestului lui Varg Vikernes?

 de Buvnitz Vrei sa scrii si tu pe site? Click aici. Vrei sa-ti promovezi concertul sau trupa? Cick aici
Ce dovezi exista in cazul arestului lui Varg Vikernes? 
Fostul avocat al lui Varg Vikernes este de parere ca nu exista dovezi pentru a motiva arestul artistului. 

Vikernes, in varsta de 40 de ani, a fost arestat marti (16 iulie) impreuna cu sotia sa, Marie Cachet, ca o masura de precautie dupa ce artistul a postat mai multe mesaje cu caracter rasist, xenofob si anti-semitic. Propietatea cuplului a fost cercetata in detaliu iar politistii au gasit cinci arme de foc din care patru au fost cumparate legal de sotia lui Varg.

'Aceasta persoana are legaturi stranse cu miscarea neo-nazi si reprezinta o posibila amenintare la adresa societatii.' declara Manuel Valls, Ministru de Interne al Frantei.

'Sotia aritstului a cumparat patru arme de foc iar ancheta va cuprinde si motivele acestei achizitii.' 

Johan Chrisitan Elden, fostul avocat al lui Vikernes, declara ca muzicianul 'si-a exprimat parerile extreme de nenumarate ori in decursul anilor, insa toate aceste scrieri personale au la baza invataturi nordice.'

Elden nu a fost inca contactat de politia franceza insa se pare ca arestul are ca motivatie si faptul ca Vikernes a fost unul din cei 530 de sustinatori care au primit manifestul lui Anders Breivik, omul responabil pentru atacul cu bomba din Oslo, Norvegia (2011) si masacrul de pe insula Utoya, in urma caruia au decedat 77 de persoane, mare parte a acestora fiind copii.

Achizitia armelor de foc dar si declaratiile extreme facute de Vikernes au contribuit la decizia arestului. Potrivit legii, politia franceza il poate retine pe Vikernes timp de 96 de ore, dupa care trebuie emise acuzatii oficiale. 

Vikernes se afla in atentia Serviciilor Secrete inca din 2011, an in care artistul a postat o declaratie in care chema francezii la vot pentru Frontul National. In acelasi articol postat pe pagina sa personala, Varg numea Norvegia drept 'ultimul stat sovetic european.'

Varg a fost eliberat in 2009 dupa ce a fost incarcerat timp de 16 ani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu