Tensiuni rasiale

Tensiuni RASIALE in SUA: George Zimmerman achitat pentru impuscarea unui negru

autor: FrontPress 15.07.2013

0La sfârşitul săptămânii trecute s-a încheiat un proces intens mediatizat în SUA iar verdictul oferit de juraţi riscă să alimenteze tensiunile rasiale din ţară. Mai precis, George Zimmerman a fost achitat, sâmbătă seară, în procesul în care a fost acuzat de uciderea unui tânăr de culoare, Travyon Martin, în 2012, în Florida.
071013zimmerman_dngnkZimmerman, care este un metis pe jumătate hispanic, făcea parte dintr-un grup de voluntari ce efectuau regulat ronduri de noapte în cartierul lor pentru a preveni infracţionalitatea. Acesta a declarat că tânărul de culoare i s-a părut suspect şi l-a abordat, după ce a sunat la poliţie. Adolescentul de 17 ani a devenit recalcitrant şi l-a atacat pe Zimmerman, care l-a împuşcat mortal, în legitimă apărare.
Chiar înainte de a fi achitat de juraţi, Panterele Negre, o organizaţie rasistă formată din persoane de culoare, a oferit o recompensă de 10.000 de dolari pe capul lui George Zimmerman.
După aflarea verdictului de achitare, mai multe demonstraţii au avut loc în diverse locaţii din SUA. Din cauza tensiunilor rasiale, preşedintele american Barack Obama, el însuşi un metis, a făcut mai multe declaraţii prin care îndeamnă la calm şi la respectarea justiţiei. Liderul de la Casa Albă a ţinut să precizeze că împuşcarea lui Travyon Martin a fost un eveniment “tragic”. Sursa: FrontPress.ro
trayvon-martin-finger

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu