Iadul britanic

Iadul britanic si valorile europene

autor: FrontPress 13.07.2013

gay devilZilele astea Marea Britanie inca uimeste, dar in sens negativ. De-a lungul secolelor a facut o contributie majora la extinderea civilizatiei in intreaga lume. Peste tot pe unde britanicii au ajuns au construit, nu daramat, spre deosebire de turci ori rusi care in loc sa cladeasca au daramat. Britanicii au cladit societati civile, infrastructuri administrative, au destelenit ogoare, au deschis mine, au construit poduri, drumuri, cai ferate, aeropoarte. Au extins in lume civilizatia si valorile crestine. Faimoasa King James Bible a britanicilor a civilizat omenirea iar impactul ei este inca vibrant de la un colt la altul al planetei. De la Hong Kong la Yukon, Cape Town la Alice Spring in outback-ul australian, si de la Maputo, Mozambic pina in junglele Guyanei Britanice, Evanghelia inca se propovaduieste din King James Bible. Misionarii britanici, printre ei faimosul David Livingstone, au dus valorile si civilizatia crestina in Africa sub-sahariana, din Zanzibar la Cape Town si de aclolo pina in Nigeria. Impactul lor e bine simtit in Africa la sud de Sahara unde astazi majoritatea populatiei este crestina.
In ultimele decade, insa, ceva nelinistitor se petrece in Marea Britanie, ceva care, din nefericire, incepe sa aibe consecinte negative nu doar in Marea Britanie ci si in restul Europei si al lumii. Trendurile anticrestine si anti-valori devin tot mai pregnante in tara care a dat lumii Magna Carta, dar si faimoasa nuvela a lui George Orwell 1984. Ele denota ca Marea Britanie se distanteaza de principiile lui Magna Carta si se apropie de fictiunile lui Orwell in 1984. Odata toleranta, Marea Britanie a inceputului de Mileniu III devine tot mai intoleranta si totalitara. Evidenta care impune aceasta concluzie este masiva, si din ea publicam frecvent in editiile saptaminale de marti AFR. Pina in prezent, insa, nu am alocat nicio editie speciala realitatilor neplacute din Marea Britanie, dar o facem astazi datorita unui incident care s-a petrecut acolo saptamina trecuta cind politia britanica a arestat si interogat la Londra un pastor american care predica Evanghelia in spatiul public.
Am scris despre evenimente similare de-a lungul anilor cind pastori englezi au fost arestati pentru ca propovaduiau in public impotriva homosexualitatii. Predicarea evangheliei in spatiul public la englezi si in Imperiul Britanic este o traditie multiseculara care s-a impamintenit nu doar acolo ci si in fostele ei colonii, Canada, SUA, si Australia. Nu e neobisnuit sa vezi in campusurile americane tineri predicatori care propovaduiesc Evanghelia celor interesati sa asculte, in majoritatea cazurilor in mijlocul huiduielilor si injuraturilor celor care nu sunt de acord cu ei. Persistenta si tenacitatea acestor tineri este remarcabila, ceva de dorit si la tinerii din Romania. In Imperiul Britanic Evanghelia era propovaduita in locurile publice cu trafic ridicat de persoane: porturi, gari, piete, intersectiile drumurilor principale, statii de metrou.
Ostilitatea oficialitatilor britanice fata de cei care propovaduiesc Evanghelia in public, insa, se manifesta si in deciziile tribunalelor britanice care in doar ultimii 10 ani au suprimat libertatea religioasa si de constiinta in Marea Britanie. Majoritatea cazurilor initiate de crestini datorita subminarii libertatii lor religioase si de constiinta sunt decise impotriva lor. Iar Curtea Europeana a Drepturilor Omului face la fel. In primavara acestui an CEDO a emis decizii in patru (4) cazuri privind lezarea libertatii religioase in Marea Britanie. Crestinii au pierdut trei (3) dintre ele. Singurul care l-au castigat a fost cazul crestinei pe care British Airways a concediat-o pentru ca la lucru purta o cruce la gat. Dar si pe acesta l-au castigat cu greu, reusind sa dovedeasca ca musulmanilor si hindusilor nu li se ceruse sa nu poarte simbolurile lor religioase la locul de munca.
Valorile europene – intoleranta si totalitarism – iad pentru suflet
Discutam astazi ultimul incident care indica ca Marea Britanie se transforma intr-un iad pentru suflet. Legam acest incident de “valorile europene”, atit de mult vanturate in Romania si de candidatii la europarlamentare. Fiecare dintre ei, fara exceptie, se ploconesc in fata “valorilor europene” fara de fapt sa inteleaga ce sunt. Din nefericire, multi dintre noi fac la fel si folosesc aceasta expresie fara a intelege ce de fapt ele denota. Valorile spre care tinde Marea Britanie sunt, de fapt, asa numitele “valori europene”: valori seculare, anticrestine, nu doar netraditionale ci antitraditionale. “Valorile europene” au facut obiectivul recentei rezolutii adoptate de Parlamentul European impotriva Ungariei pe care a acuzat-o ca nu respecta “valorile europene”. In spatele acestei rezolutii insa se ascunde ura stangii europene fata de guvernul de dreapta din Ungaria pe simplul motiv ca in constitutia adoptata cu putini ani in urma a definit casatoria crestina barbat-femeie, a declarat dreptul la viata a copilului nenascut, si a mentionat rolul crestinismului in edificarea natiunii maghiare.
Tony-PreachingTony Miano
Tony Miano e un american care locuieste in sudul Californiei. Vreme de 20 de ani, din 1987 pina in 2007, a fost politist in Los Angeles si membru al Biroului Sheriffului din Los Angeles. Cariera lui ca om al legii a fost impecabila. Dar pe linga cariera sa politieneasca Tony Miano este si a fost si un crestin autentic, capelan al Biroului Sheriffului din Los Angeles, fondator si membru al organizatiei nonprofit Ten-Four Ministries, o organizatie similara in scop si orientare cu Asociatia Politistilor Crestini din Romania. Ani de zile fusese implicat in actiuni similare in diverse tari.
Pe 1 iulie Tony Miano se aflase in Londra, in preajma Stadionului Wimbledon unde se derulau meciurile de tennis. A inceput sa propovaduiasca Evanghelia, citind din 1 Tesaloniceni 4:1-12 unde Sfantul Apostol Pavel atentioneaza impotriva desfranarii sexuale. Oamenii se oprisera sa-l asculte, unii apreciindu-l altii huiduindu-l si injurindu-l. Printre cei din urma se aflase si o femeie care a inceput sa-l injure, iar cind Tony a inceput sa predice impotriva homosexualitatii, a sunat politia. Politia a venit si l-a acuzat pe Tony de “homophobic speech,” adica “discurs homofobic” care ofenseaza pe unii membrii ai publicului ori incita la ura impotriva homosexualilor. A fost arestat, dus la politie, amendat cu 90 de lire sterline, i s-a luat un esantion de DNA, si a fost tinut in inchisoare pina la sosirea avocatului sau. Politia l-a interogat, si dupa citeva ore de detentie l-a eliberat.
Ne-a parvenit stenograma anchetei care uimeste prin atitudinea anticrestina si intoleranta a politiei britanice. Are 14 pagini si poate fi citita in intregime aici.Noi redam si comentam citeva paragrafe mai relevante.
tony_mianoPolitistul l-a informat pe Tony Miano ca a fost arestat pentru ca a tulburat linistea publica agravind-o cu un discurs “homofobic”. (“you were arrested for a Section 5 Public Order Act with a homophobic aggravating factor”) [Nota AFR: detalii despre aceasta lege si ravagiile pe care le face la adresa libertatii cuvantului si de exprimare in Marea Britanie le aflati aici] Intrebat ce a facut linga Stadionul Wimbledon, Tony a raspuns ca a predicat Evanghelia (“I was preaching the Gospel”), ca se aflase la Londra in vizita cu mai multi prieteni, si ca predicase Evanghelia in Londra din 22 iunie. La momentul arestului predicase din 1 Tesaloniceni capitolul 4, din pasajul in care “Apostolul Pavel ii incurajeaza pe cei din Tesalonic sa se abtina de la toate formele de imoralitate sexuala. Si sa traiasca o viata sfanta, consistenta cu o viata devotata lui Dumnezeu si sfinteniei lui Dumnezeu”. (“The apostle Paul encourages the Tessalonians to abstain from all forms of sexual immorality. And to live a holy life, that is consistent with a life devoted to God and the holiness of God”.) Tony a predicat impotriva imoralitatii sexuale heterosexuale si homosexuale, si a adulterului. In acest timp, un barbat mai in varsta l-a injurat cit se poate de vulgar. La fel si o femeie. Femeia a chemat politia si, in timp ce Tony inca isi tinea discursul, a fost arestat.
Anchetatorul l-a intrebat pe Tony daca a afirmat ca “homosexualitatea este pacat, si ca toti stim lucrul acesta”. Tony a confirmat ca a spus-o. Anchetatorul i-a spus lui Tony ca femeia care l-a reclamat s-a plans la politie ca a fost “ofensata” de afirmatiile lui, interpretindu-le ca afirmatii homofobe facute in spatiul public. (“she said she was extremely offended by this” … “saying homophobic statements in the public place” … “she felt an offense had been committed and she called the police”)
Intrebat de anchetator care au fost intentiile discursului sau, Tony a raspuns ca a fost sa-si impartasasca credinta si dragostea pentru cei din jurul lui cu Evanghelia. (“So my intent was to love people with the Gospel”) Intrebat daca crede ca homosexualitatea e pacat, Tony a raspuns pe scurt si la subiect, “Da”. (“I do”) A adaugat ca toata imoralitatea sexuala e pacat. (“I wasn’t speaking exclusively about homosexuality. I was speaking about fornication of any kind. Heterosexual fornication, heterosexual adultery, looking at a person with lust, whether or not you’re married, any form of sexual immorality is a sin before God”. (“Vorbisem nu exclusiv despre homosexualitate. Vorbeam despre adulter, despre orice fel de infidelitate sexuala. Infidelitatea heterosexuala, adulterul heterosexual, pofta ochilor, fie casatorit ori necasatori. Orice forma de imoralitate sexuala este pacat inaintea lui Dumnezeu”.) Intrebat de anchetator daca crede ca discursul lui ar putea sa ofenseze pe unii, Tony a raspuns iarasi in afirmativ. (“I think it could upset people because people love their sin”.) (“Cred ca ar putea sa-i ofenseze pentru ca oamenii isi iubesc pacatul”.)
Intrebat daca crede ca ceea ce a facut si zis e “acceptabil in spatiul public,” Tony a raspuns “absolut”. (“Absolutely”) Acelasi raspuns l-a dat si intrebarii daca s-ar duce inapoi sa predice aceleasi lucruri in acelasi loc a doua zi daca ar avea oportunitatea.
Iadul francez
Nu doar Marea Britanie se transforma intr-un iad al sufletului. Si Franta socialista face la fel. Evenimentele din ultimele saptamini din Franta unde oficialitatile aresteaza fara discernamint persoane care se opun casatoriilor homosexuale, sunt la fel de scandaloase si denota pericole mari pentru libertatea cuvantului. Situatia din Franta, de fapt, a ajuns atit de ingrijoratoare incit pe 26 iunie un grup de 28 de delegati din Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a lansat o motiune de rezolutie pentru condamnarea Guvernului Hollande pentru brutalitatea de care a dat dovada. Motiunea a fost initiata de dl Luca Volonte, delegat al Italiei. Textul motiunii poate fi citit aici.
Relevanta pentru Romania
Poate unii intreaba, ce relevanta are asta pentru Romania? Cum ma afecteaza pe mine asta? Intrebari de genul acesta sunt puerile si denota lipsa de viziune. Ce se intimpla in Europa occidentala, bun ori rau, se indreapta spre Romania. Incidentul Miano si altele ca ele, atit in Marea Britanie cit si in Franta ori in alte tari, si despre care scriem cu regularitate, au o relevanta imediata si directa pentru Romania. Daca credem ca in Romania nu se va ajunge in situatii similare ne inselam. Doar luna trecuta stanga intelectuala romana a cerut dlui Ministru de Externe Titus Corlatean sa demisioneze pentru ca la conferinta AFR din aprilie a indraznit sa spuna ca homosexualitatea este pacat. [Puteti viziona discursul Dlui Ministru aici] Iar daca Romania va adopta noua Constitutie care va include amendamentul dlui Chiuariu care sa interzica discriminarea in “orice situatie”, orice propovaduire ori exprimare impotriva homosexualitatii ori a altor grupuri sociale care promoveaza imoralitatea vor fi interzise.
Celor inca sceptici le amintim ca pe 15 iulie este organizat la Bucuresti un seminar intitulat “Perspective asupra combaterii discursului instigator la ura,” organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si finantat din fonduri unionale. In timp, inchizitia socialista romana va lansa si in Romania o campanie de eradicare a exprimarii in public a opiniilor care ofenseaza.
Liceul George Cosbuc: Incep inscrierile la liceul George Cosbuc. Recomandam parintilor din Romania sa nu-si trimita copiii acolo. Este un iad pentru suflet. Cititi recomandarea AFR aici.
Inchizitia romana
Intoleranta de stat care se reliefeaza in Marea Britanie incepe sa se manifeste si in Romania. Si Romania are o institutie care monitorizeaza afirmatiile facute in spatiul public si le sanctioneaza daca nu este de acord cu ele. E vorba de Centrul National de Combatere a Discriminarii. Recent CNCD si-a publicat raportul anual (2012) despre care puteti citi aici.
Dreptul de a nu fi ofensat
Dupa cum se vede, in Marea Britania, ca de fap si in alte tari occidentale, se reliefeaza un “drept” la a nu fi ofensat si o “obligatie” de a nu ofensa. Recunoasterea si mai ales implementarea unui astfel de drept va insemna, in realitate, interzicerea libertatii cuvantului, de asociere, de exprimare, si de constiinta, in efect distrugerea libertatii religioase. Trendul e ingrijorator. Generatia tanara tinde spre asta fara sa isi dea seama de consecinte. In tarile occidentale exista legi care interzic “hate speech”, adica “discursurile care incita la ura”. Sondajele de opinie in aceste tari indica ca tot mai multe persoane sunt de acord cu interzicerea discursurilor care ofenseaza. Ultimul sondaj, facut luna trecuta in Statele Unite ingrijoreaza. El arata ca 31% dintre americani favorizeaza adoptarea de legi care sa interzia discursurile ofensatoare, adica “hate speech”. [Detalii aici]
AFR va Recomanda: Privind incidentul Miano va punem la dispozitie toate materialele de care dispunem: (1)stenograma anchetei (14 pagini) ; (2) o inregistrate video a discursului lui Miano si al arestului (39 de minute) ; si (3) un articol din presa britanica despre incident. De Alianta Familiilor din Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu