Limba maghiara nu exista

Specialiștii au descoperit că limba maghiară nu există, fiind doar o succesiune de sunete aleatorii


maghiari-minoritatiIpoteză șoc a cercetătorilor de la Institutul de lingvistică al Academiei. În urma unui studiu, s-a constatat că limba maghiară nu constituie o limbă, ci o succesiune aleatorie de sunete inventate de unguri ca să pară mai interesanți. Studiul a fost foarte greu de făcut, deoarece a presupus ca specialiștii să trăiască practic printre unguri și să mănânce ce mănâncă și ei.
Lingviștii români sunt șocați de rezultatul cercetării. În momentul de față, e greu de explicat de ce, în ultimii 20 de ani, maghiarii au cerut școli într-o limbă care nu există.
Dorinel Micu, cercetător: "Se pare că pe ei îi afectează foarte mult gândul că n-au o cultură a lor, o tradiție, o identitate. Au scornit ideea de limbă maghiară ca să aibă și ei una, cum au văzut că au românii, rușii, nemții. Ca popor, te afectează enorm să n-ai și tu ce au alții. Când sunt oameni de față, au început să scoată sunete ciudate, pe care nu le înțelege nimeni. Dar știți ce fac când sunt doar ei între ei? Vă spun euvorbesc în română."
Specialiștii în lingvistică au atras atenția asupra unui fenomen ciudatDeși fiecare limbă europeană face parte dintr-o familie, fiind fie latină, slavă sau germanică, limba maghiară nu se înrudește cu nimic. În plus, e uimitoare asemănarea dintre pronunția maghiară și accentul ardelenesc. Concluzia se impune de la sineungurii sunt, practic, niște ardeleni care vor să se dea mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu