Imigratia

Germania admite ca IMIGRATIA in masa ameninta “PACEA SOCIALA”

autor: FrontPress 19.07.2013

tiganiO avanpremieră terifiantă a ameninţării pe care o reprezintă imigraţia în masă din România şi Bulgaria pentru Marea Britanie a venit din partea unui document şoc din Germania, relatează Daily Express şi Daily Mail.
Un document de la Ministerul de Interne german, scurs către presă, vorbeşte despre o creştere a infracţionalităţii, dar şi despre haosul rezultat din faptul că şcolile se luptă să facă faţă unui aflux de copii care nu pot vorbi germana.
În mod îngrijorător, raportul susţine că imigraţia în masă din cele două ţări ameninţă ‘pacea socială’ în marile oraşe, scriu cele două surse.
Estimările Biroului Federal de Statistică indică faptul că 437.000 de români şi bulgari au ajuns în Germania doar în ultimii trei ani, dintre care 176.000 anul trecut.
Documentul atrage, totodată, atenţia asupra căminelor ilegale unde imigranţii dorm de multe ori 20 într-o singură cameră, dar şi asupra faptului că infracţionalitatea, în special prostituţia, a explodat în zonele locuite de imigranţi. Imigranţii sunt cazaţi în condiţii teribile de către bandele de infractori, care îi înregistrează ca liber-profesionişti, pentru a putea exploata sistemul generos de asistenţă socială, scrie Daily Express.
Potrivit Daily Mail, raportul survine după ce mai multe organizaţii guvernamentale locale din Germania au tras un semnal de alarmă asupra unei răspândiri a prostituţiei şi a jafurilor, asupra bandelor organizate de copii infractori şi asupra condiţiilor precare de viaţă, asociate cu imigraţia.
De asemenea, primarul din Duisburg s-a plâns de familiile de ţiganii români din ghetouri care trimit bandele de copii să cerşească, să fure din buzunare şi să jefuiască.
Potrivit Daily Mail, legislaţia muncii din Germania permite cetăţenilor români şi bulgari să rămână în ţară peste trei luni dacă au o meserie şi un loc de muncă, iar sistemul de asistenţă socială le oferă posibilitatea de a solicita ajutoare pentru copil, care, în unele cazuri, pot ajunge până la echivalentul a 500 de lire sterline pe săptămână. Cu toate acestea, restricţiile mai generale privind accesul pe piaţa muncii sunt încă în vigoare în Germania până în luna ianuarie 2014, ca şi în restul UE.
De altfel, aminteşte aceeaşi publicaţie, sondajele din România şi Bulgaria au indicat că multe persoane doresc deja să plece – chiar înainte de ridicarea restricţiilor din UE – şi că Germania este cea mai apropiată destinaţie majoră spre care se pot îndrepta. De pe Epoch Times

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu