Partidul lui Dumnezeu

Aripa militara a “Partidului lui Dumnezeu” pe lista gruparilor teroriste a UE

autor: FrontPress 23.07.2013

heMişcarea şiită libaneză Hezbollah a calificat luni drept “agresivă” şi “nedreaptă” decizia Uniunii Europene de a înscrie aripa sa militară pe lista “organizaţiilor teroriste”. Partidul şiit a apreciat că această decizie va atrage “pierderi şi dezamăgiri” din partea europenilor.
“Hezbollah refuză clar decizia UE (…) şi vede în aceasta o decizie agresivă, nedreaptă, care nu se bazează pe nicio justificare şi nicio probă”, a anunţat un comunicat al partidului, publicat luni seara.
Hezbollah, oaia neagră a Statelor Unite şi Israelului, a apreciat, de asemenea, că “Uniunea Europeană s-a pliat pe presiunile americano-sioniste (…) şi pe dictatul Casei Albe”, ceea ce constituie o “tendinţă periculoasă”, potrivit comunicatului.
“Această decizie a fost redactată cu mână americană şi cerneală israeliană, iar Europa doar şi-a pus ştampila”, a adăugat partidul.
Hezbollah a apreciat, de asemenea, că această decizie “nu corespunde intereselor popoarelor Uniunii Europene”.
“Dacă ţările UE cred că supunându-se şantajului american, îşi creează o influenţă în regiunea noastră arabo-musulmană, le spunem că Washingtonul a luat aceeaşi decizie şi nu a cules decât pierderi şi dezamăgiri”, adaugă partidul.
Anterior, televiziunea Hezbollah, Al-Manar, a acuzat Marea Britanie că este “la conducerea campaniei” împotriva partidului.
Miniştrii europeni de Externe au decis luni să înscrie aripa armată a Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste ale UE, asigurând că vrea să continue dialogul cu oficialii săi politici, ceea ce se dovedeşte a fi complicat.
Europenii înăspresc tonul faţă de puternica mişcare şiită libaneză pro-iraniană, în timp ce aceasta este din ce în ce mai implicată în conflictul sirian alături de regimul lui Bashar al-Assad.
Hezbollah, care promovează “rezistanţa” în faţa Israelului, se află deja pe lista americană a “organizaţiilor teroriste” şi s-a implicat într-un război distrugător împotriva statului evreu în 2006.
“Partidul lui Dumnezeu” a fost creat la iniţiativa Gardienilor Revoluţiei din Iran în 1982, în urma invadării de către Israel a Libanului, în 1978. Acesta desfăşoară atacuri deseori mortale care constrâng Israelul în 2000 să evacueze Libanul după 22 de ani de ocupaţie. De Iuliana Enache – Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu