Revolte rasiale in Franta

Noi revolte RASIALE in Franta din cauza valului islamic

autor: FrontPress 22.07.2013

valÎn Franţa, incendierea maşinilor şi revoltele sporadice din cartierele locuite de imigranţi sunt deja parte a tabloului cotidian. Nici acest sfârşit de săptămână nu a făcut excepţie, în suburbia pariziană Trappes izbucnind violenţe provocate de musulmani, după ce poliţia a oprit pe stradă o femei care purta vălul islamic, lucru interzis în Franţa.
Ministrul de interne, ocupat în ultima vreme mai mult cu persecutarea “extremiştilor de dreapta” (vezi cazurileBurzum şi Esteban Morillo), a declarat duminică că forţele de ordine vor continua să fie prezente în număr mare pe străzile din Trappes, până la reinstaurarea calmului.
Mai mulţi protestatari s-a adunat şi luni dimineaţa în faţa unei secţii de poliţie din suburbia Parisului, dar aceştia au fost rapid dispersaţi de trupele speciale de intervenţie.
Totul a început joi, când o femeie musulmană a fost oprită pe stradă de o patrulă de poliţie pentru că purta vălul islamic. Soţul acesteia a ripostat, considerând că îi sunt încălcate drepturile religioase. Organizaţiile musulmane au acuzat ulterior poliţia de “abuzuri” şi că s-a dedat la “provocări”.
Din aprilie 2011, în Franţa sunt interzise obiectele vestimentare care acoperă faţa. Pedepsele pentru purtarea vălului islamic în public atrage amenzi de până la 150 de euro sau ore de muncă în folosul comunităţii. Autorităţile susţin că în primul an de când legea a intrat în vigoare, aproximativ 300 de femei au fost sancţionate.
Violenţe similare celor de zilele trecute au avut loc în urmă cu o lună, când poliţiştii din Paris au oprit o tânără de 25 de ani care avea chipul acoperit, conform tradiţiei musulmane. O mulţime formată din imigranţi şi descendenţi ai acestora s-a adunat imediat în faţa secţiei de poliţie unde a fost dusă femeia. Protestatarii au fost cu greu împrăştiaţi de forţele de ordine, după ce s-au folosit din plin gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.
În Franţa musulmanii alcătuiesc peste 10 procente din totalul populaţiei, comunitatea islamică fiind formată din circa 6-7 milioane de persoane, majoritatea originare din Africa de Nord. Sursa: FrontPress.ro
france

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu