Cererile teroristilor

Analistul militar sirian: SUA satisfac toate cererile grupărilor teroriste din Siria

Unrest in Syria
Şeful Statului Major interarme al SUA, generalul Martin Dempsey, a prezentat cinci variante ale unor acţiuni posibile ale armatei americane în Siria. Printre măsurile propuse figurează înarmarea combatanţilor, aplicarea de lovituri asupra obiectivelor militare siriene, precum şi crearea unor zone tampon şi de interdicţie aeriană.
Înseamnă oare aceasta că americanii au schiţat etapele acţiunilor lor viitoare? Este pregătită Siria pentru o asemenea evoluţie a evenimentelor? Vocea Rusiei a adresat aceste întrebări analistului militar sirian Salim Harba.
Vocea Rusiei: SUA au pregătit planul loviturilor asupra a sute de ţinte din Siria, mai precis asupra obiectivelor apărării antiaeriene, forţelor aeriene, trupelor terestre şi navale. Înseamnă aceasta că SUA sunt într-adevăr pregătite pentru o incursiune în Siria?
Salim Harba: Cred că această declaraţie nu este o reflectare a planurilor reale ale SUA. Mai degrabă este o continuare a presiunii psihologice asupra conducerii sirene şi un sprijin moral pentru terorişti. Până acum, SUA îndeplinesc toate cererile grupărilor teroriste din Siria şi le furnizează arme, alimente, mijloace de transport, ofiţeri străini. Dar ei nu pot îndeplini o singură cerere: să efectueze o intervenţie. Acest lucru nu este posibil din câteva motive.
În primul rând, Rusia, China şi alte ţări nu permit SUA să efectueze o incursiune deschisă în Siria. De aceea, ei luptă cu mâinile altora şi fac acest lucru foarte activ. Autorităţile americane au atras ţara lor într-un joc foarte serios şi periculos, din care ei credeau că vor ieşi învingători încă la începutul crizei siriene. Dar, au trecut mai mult de doi ani, iar noi rezistăm.
Al doilea motiv sunt militarii noştri. Armata siriană este gata să-şi apere ţara şi să aplice o lovitură de răspuns asupra invadatorilor, indiferent cine sunt ei, forţele terestre, navale sau chiar aeriene americane. Acestea nu sunt vorbe goale, mitul despre invincibilitatea armatei americane a fost demascat. Uitaţi-vă la eşecul din Afganistan, ei nu sunt în stare să asigure nici măcar retragerea trupelor. Succesul campaniei irakiene, de asemenea, este discutabil. Iar dacă ne vom uita la distrugerile pe care le-au adus americanii acestor ţări vom fi conştienţi de faptul că noi nu putem ceda, deoarece aşa ceva este echivalent cu moartea.
În pofida propagandei din străinătate, care trebuia să instige populaţia împotriva autorităţilor, oamenii înţeleg cine este cine şi contribuie pe toate căile la lupta armatei noastre împotriva teroriştilor. Acest sprijin popular este lucrul cel mai important.
Eşecul Fraţilor Musulmani în Egipt a arătat că forţa este de partea poporului ţării. Nouă, evenimentele din Egipt, ne dau speranţa că răsturnarea Fraţilor Musulmani înseamnă slăbirea rebelilor din Siria.
În acest fel, declaraţia SUA nu este nimic altceva decât un atac informaţional împotriva armatei şi poporului nostru. Dar, noi nu ne temem de aceste atacuri.
De pe Vocea Rusiei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu