Parlamentar francez

Parlamentar francez: “Hitler a omorat prea putini tigani”

autor: FrontPress 24.07.2013

razandUn parlamentar de centru din Franţa va fi judecat pentru “justificarea crimelor împotriva umanităţii” deoarece a declarat despre ţiganii nomazi că “Hitler nu a omorât suficienţi”. Acesta este ameninţat şi cu excluderea din Uniunea Dmocraţilor şi Independenţilor, partidul din care face parte.
Gilles Bourdouleix, parlamentar şi primar al oraşului Cholet, din vestul Franţei, a făcut aceste afirmaţii duminică, în timpul unei întâlniri cu un grup de nomazi care şi-au instalat ilegal taberele în localitatea sa. Potrivit publicaţiei Courrier de l’Ouest, întâlnirea a fost una foarte tensionată, primarul cerându-le ţiganilor să plece şi să respecte legea la fel ca toată lumea, în timp ce aceştia l-au acuzat de rasism şi l-au salutat cu braţul drept ridicat. Enervat de provocările şi aluziile “naziste” ale ţiganilor politicianul a răspuns că “oricum, Hitler nu a reuşit să omoare suficienţi [ţigani nomazi]“.
Ulterior, edilul a declarat că a fost provocat intenţionat şi că reacţia lui a fost una la nervi, după ce a fost acuzat de “nazism” şi “pedofilie”.
Prefectura a sesizat marţi procuratura în privinta acestor afirmaţiilor, imediat după ce presa le-a publicat. Ministrul socialist de interne, Manuel Valls, a declarat că speră că primarul va fi sancţionat foarte aspru şi că “apologia nazismului este intolerabilă”.
Franţa are o populatie nomadă formată din peste 350.000 de ţigani, majoritatea proveniţi din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România.
Recent şi fondatorul partidului radical Frontul Naţional, Jean-Marie Le Pen,  a fost dat şi el în judecată de trei organizaţii neguvernamentale din Franţa pentru că i-a numit pe ţigani “puturoşi” şi pentru că a spus că aceştia îi provoacă “mâncărimi”. Sursa: FrontPress.ro
Gilles-Bourdouleix

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu