Megascandal


JUSTITIE FARA CAP
MEGASCANDAL la Liceul Bolintineanu: Altercaţii şi îmbrânceli între părinţi şi poliţişti. Elevii, duşi la audieri după bacalaureat!
Eveniment


 Trimite prin e-mail


Scandalul iscat la liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală continuă şi în ultima zi de examene din cadrul Bacalaureatului. Procurorii au ridicat mai multe documente din unitatea de învăţământ şi, la finalul ultimului examen, circa o sută de persoane, majoritatea elevi, sunt aşteptate la audieri pentru a explica traseul mitei.

Prezenţa poliţiştilor la liceul din Sectorul 5 a amplificat tensiunea în rândul părinţilor. Aceştia au blocat accesul unui autocar în curtea liceului, venit pentru a-i conduce pe elevi la audieri.

La un moment dat, unul dintre părinţi a cedat nervos şi, după un schimb de replici cu câţiva poliţişti, i-a îmbrâncit pe oamenii legii.

În urma scandalului privind frauda la examenul de bacalaureat care a început luni, o parte din absolvenții de liceu care au susținut exemenele la liceul Bolintineanu sunt duși la audieri pentru a da declarații cu privire la mita care ar fi fost dată pentru promovarea bacalaureatului. O parte dintre aceștia vor fi duși la sediul poliției Capitalei, iar restul la sediul Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Potrivit poliţiştilor, nu există mandate de reţinere pe numele elevilor şi niciun fel de alte măsuri privative de libertate. Este vorba strict de audieri în legătură cu presupusa mită încasată de conducerea şcolii.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului București, însoțiți de polițiști, au mers, vineri, la liceul Bolintineanu pentru a ridica înscrisuri și alte obiecte în ancheta privind frauda în care directoarea liceului a fost arestată pentru trafic de influență.

"La momentul actual, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează anumite verificări la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti, în legătură cu examenul de bacalaureat în curs. Verificările vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă. În principiu, nu sunt vizate sălile de examen şi nu vor fi efectuate percheziţii asupra elevilor sau profesorilor", au anunțat procurorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu