Presedinte arestat

Presedintele ISLAMIST al Egiptului a fost ARESTAT de armata

autor: FrontPress 04.07.2013

MorsiŞeful armatei egiptene a anunţat miercuri că preşedintele islamist Mohamed Morsi a fost înlăturat din funcţie, după expirarea ultimatumului de 48 de ore impus de forţele armate. Deasemenea, actuala lege fundamentală a ţării a fost suspendată, relatează agenţiile internaţionale de presă. După înlăturarea fostului preşedinte secular Hosni Mubarak în februarie 2011, în urma unor proteste de stradă masive, mulţi ofiţeri au rămas loiali fostului regim şi s-au opus regulat măsurilor adoptate de noua putere islamistă.
În prima lui declaraţie de când a fost plasat sub arest şi îndepărtat de la putere, Mohamed Morsi transmite poporului că nu recunoaşte deciziile armatei şi că se consideră în continuare preşedinte. Totodată, Morsi face apel la egipteni să evite vărsarea de sânge, potrivit unei declaraţii atribuite liderului egiptean şi citată de BBC.
Frăţia Musulmană a informat că în afara preşedintelui ţării, mai mulţi lideri ai organizaţiei au fost arestaţi.
Egyptian Minister of Defense Abdel-Fattah al-SissiMomentan armata deţine efectiv puterea în Egipt şi a anunţat alegeri anticipate. Interimatul a fost acordat preşedintelui Curţii Constituţionale, a anunţat generalul Al-Sissi.
Milioane de oameni au ieşit ieri pe străzile Egiptului, unii pentru a sărbători încheierea scurtului mandat al lui Mohamed Morsi, alţii pentru a protesta faţă de ceea ce poate fi considerat, în funcţie de tabără, o lovitură militară de stat. Sursa: FrontPress.ro
n00134604-b

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu