Germania reactioneaza

Cafeneaua “NAZISTA” din Indonezia a starnit reactii oficiale din partea Germaniei (FOTO)

autor: FrontPress 28.07.2013

00Fascinaţia asiaticilor pentru fostul regim naţional-socialist din Germania este un fenomen ascendent în ultimii ani, fie că e vorba de IndiaMongoliaTailanda, Japonia sau Coreea de Sud. Cel mai recent exemplu în acest sens este o cafenea “nazistă” din Indonezia, care are pereţii împodobiţi cu svastici şi cu afişe Waffen SS.
Cafeneaua Soldatului s-a deschis în 2011 oraşul Bandung, dar a atras atenţia abia acum, după ce mai multe publicaţii de limbă engleză au realizat reportaje la faţa locului. Patronul Henry Mulyana a anunţat deja că intenţionează să deschidă un local similar şi în Bali.
“Nu îl idolatrizez pe Hitler. Îmi plac doar colecţiile militare”, a declarat acesta, după ce presa occidentală a scris recent mai multe articole negative despre localul inedit. “Sunt doar un om de afaceri, nu un politician. Am dreptul să îmi decorez localul cu ce cred că va atrage clienţi. Sunt sigur că nu încalc nici o lege”, a mai afirmat Mulyana.
Patronul mai susţine că mica sa afacere este foarte populară în rândul turiştilor europeni, mulţi dintre ei germani, care în ţara natală ar fi închişi până la 6 luni după gratii dacă ar îndrăzni să afişeze în public orice simbol asociat cu cel de al Treilea Reich.
În Cafeneaua Soldatului, chelnerii şi barmanii sunt îmbrăcaţi în tricorui roşii cu svastici iar din când în când sunt organizate petreceri tematice, unde doritorii participă îmbrăcaţi în uniforme militare germane din timpul celui de al Doilea Război Mondial.
Guvernul de la Berlin, în urma plângerilor comunităţii evreieşti, a anunţat că va protesta oficial faţă de funcţionarea Cafenelei Soldatului.
Rabinul Abraham Cooper, de la organizaţia sionistă Cenrul Simon Wiesenthal din SUA, s-a declarat la rândul lui “scandalizat şi dezgustat”. “Aşteptăm să fie luate toate măsurile pentru închiderea localului care celebrează o ideologie care promovează genocidul şi care denigrează toţi ne-arienii”, a continuat acesta într-un comunicat de presă. Sursa: FrontPress.ro
11012345678 10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu