Cioara vopsita

Cioara vopsita… cu gel estompator

autor: FrontPress 20.07.2013

cioara vopsitaÎşi poate imagina cineva că, dacă Chelsea sau Liverpool ar intra în faliment, suporterii acesteia ar accepta mutarea unei echipe de aiurea, să spunem Wimbledon sau Coventry, şi rebotezarea acesteia ca şi Chelsea sau Liverpool? Îşi poate cineva întreg la minte imagina un astfel de scenariu? Sau în Germania, Bayer Uerdingen să fie peste noapte mutat la Dortmund şi redenumit Borrusia, din cauza unei insolvenţe?
Scenarii de negândit în alte ţări sunt posibile în România. Conducătorii fotbalului, şi nu numai, continuă să trăiască o minciună eternă. Bună parte din public, deşi ştie foarte bine că e minţit, preferă să înghită minciuna decât să privească realitatea în faţă …. şi să se apuce de construcţie, temeinic, de jos.
Aş îndrăzni să spun că din cauza acestei lipse de onestitate şi a miniciunii perpetuate şi acceptate la nivel de societate suntem atat de prost văzuţi în Europa şi în lume, nu datorită sărăciei. La noi proverbele spun “hoţul neprins – negustor cinstit”, iar “cioara vopsită e vândută drept papagal”. Tot la noi “întoarcerea armelor” împotriva fostului aliat a fost la un moment dat sărbătoare naţională, iar acum credem că noi i-am învăţat pe romani limba latină. Apoi ne mirăm că istoricii români nu sunt băgaţi în seamă la conferinţe….
normal_2012_07_09-mesaje_31Poli nu este Recaş – dar are acelaşi certificat de naştere, mutarea acvariului nu a costat nimic – dar subsolul pe care era ridicat a costat terenuri de milioane. Continuăm să vopsim ca să îi minţim pe alţii şi pe noi înşine.
Dar ce să faci dacă în zilele noastre nici vopseaua nu se mai numeşte vopsea, ci gel estompator!
PS: Culmea mizeriei morale – condamnabili nu sunt cei care mint, ci aceia care îndrăznesc să vadă realitatea de sub stratul gros de vopsea. O cioară, chiar şi vopsită, tot cioară rămâne. De Bogdan Radu Herzog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu