Dovezi ???

Ce “dovezi” au politistii impotriva artistului “neo-nazist” arestat in Franta?

autor: FrontPress 18.07.2013

burzum vikingConform spuselor avocatului său, Kristian Vikernes, artistul norvegian de black-metal arestat marţi în Franţa pentru că “ar fi plănuit atentate teroriste”, este un adept al culturii “supravieţuitorilor”, un stil de viaţă conform căruia fiecare bărbat trebuie să-şi pregătească familia pentru evenimente apocaliptice de natură politică şi socială sau pentru catastrofe naturale. Muzicianul este şi un cunoscut promotor al păgânismului nordic cu accente naţional-socialiste.
Bărbatul de 40 de ani, tată a 3 copii, a fost arestat împreună cu soţia lui, Marie Cachet, în vârstă de 25 de ani, la ferma din orăşelul Salon-La-Tour unde locuiau de mai multă vreme. Femeia a fost ulterior eliberată.
Vikernes, cunoscut şi după presudonimul artistic de Varg (lup în limba norvegiană), ar fi fost arestat pe nedrept şi fără dovezi, susţine Julien Freyssinet, avocatul acestuia, care şi-a descris clientul ca fiind un “supravieţuitor” (Survivalist). Adepţii acestui stil de viaţă cred că o catastrofă (de orice natură) este iminentă şi se pregătesc pentru evenimente majore şi pentru supravieţuire în condiţii aspre. Deobicei se retrag în gospodării relativ autosuficiente în zone rurale şi strâng provizii de hrană şi arme pentru apărare.
Avocatul norvegianului a mai precizat într-o conferinţă de presă că armele de foc găsite la ferma celor doi au fost achiziţionate în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Manuel Valls, ministrul socialist de interne al Franţei a declarat în urmă cu câteva zile, imediat după arestarea cuplului, că Vikernes este un “apropiat al mişcării neo-naziste” şi că pregătea “un atentat terorist de proporţii”. Ulterior, acesta a recunoscut că nu există dovezi palpabile (autorităţile nu au identificat nici o ţintă clară şi nici un plan concret de acţiune), dar că a preferat să acţioneze “mai bine înainte decât mai târziu”. Artistul era urmărit de serviciile secrete franceze încă din 2011.
Conform legii din Franţa, suspecţii de terorism pot fi ţinuţi în arest 96 de ore, ceea ce înseamnă că Vikernes ar putea fi eliberat până sâmbătă dimineaţa.
În ţara natală, Vikernes a fost condamnat în trecut la 21 de ani de închisoare (pedeapsa maximă în Norvegia) pentru că a incendiat patru biserici creştine şi pentru că l-a înjunghiat mortal cu 23 de lovituri de cuţit, în 1993, pe Oystein Aarseth “Euronymous”, chitaristul trupei de black metal Mayhem. În timpul detenţiei şi-a cunoscut actuala soţie. A fost eliberat în mai 2009, înainte de termen. Sursa: FrontPress.ro
burzum

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu