Franta stat totalitar

Jean-Michel Colo: In Franta, traim intr-un stat TOTALITAR

autor: FrontPress 22.07.2013

0În cadrul unui interviu pentru Vocea Rusiei, primarul oraşului Arcangues, Jean-Michel Colo, a explicat de ce a refuzat să înregistreze căsătoria a doi bărbaţi şi cum a fost, totuşi, obligat să facă acest lucru.
Vocea Rusiei: Sute de primari din Franţa s-au pronunţat împotriva legii privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex, însă numai dumneavoastră aţi refuzat să înregistraţi căsătoria a doi bărbaţi. Cum explicaţi acest lucru?
Jean-Michel Colo: La primăria mea s-a făcut o cerere pentru înregistrarea unei asemenea căsătorii. În total, în Franţa peste 22.000 primari s-au pronunţat împotriva acestei legi, însă în prezent am mai rămas doar şase sau şapte care am primit cereri concrete. Tot ce putem face este de a amâna cât se poate de mult înregistrarea căsătoriei, de a prelungi procedura de examinare. Nu avem o altă metodă pentru că, în mod contrar, suntem ameninţaţi cu amenzi imense. De exemplu echipa mea a fost amendată cu 1.000 de euro pe zi. Atunci când este vorba de o sumă atât de mare, începeţi să judecaţi altfel. Însă eu voi continua lupta, această lege trebuie să fie anulată neapărat. Trebuie să încercăm să rezolvăm problema legată de moştenire pentru cuplurile de homosexuali, să reexaminăm condiţiile contractului civil, pentru că, de fapt, căsătoria este o valoare creştină şi nu trebuie să o trădăm. Ţinând cont de rezonanţa socială stârnită de această lege, rezultatele protestului public se vor vedea la următoarele alegeri.
Vocea Rusiei: Ameninţând cu amenda, statul, practic, v-a obligat să înregistraţi căsătoria gay. Cum estimaţi acest gest?
Jean-Michel Colo: În prezent, în Franţa noi trăim într-un stat totalitar în care sensul unor asemenea cuvinte, ca Republica, sunt tractate în funcţie de situaţie: eu sunt republican, eu sunt democrat, înseamnă că pot să-mi permit orice. Însă este o eroare. Guvernul actual este departe de democraţie, având în vedere sensul iniţial al acestui cuvânt. Modul în care a fost adoptată legea va intra şi el în istorie. În grabă, în circumstanţe ciudate, sunt multe lipsuri. De exemplu, nu se spune nimic despre divorţuri. S-a făcut totul pentru satisfacerea minorităţii absolute. Eu am prieteni homosexuali care m-au susţinut şi ei sunt împotriva acestor căsătorii demonstrative. Însă cel mai groaznic este faptul că noi evidenţiem acea parte a societăţii care s-a integrat de mult timp. Această lege a stârnit sentimente homofobe în Franţa. Eu primesc destule scrisori şi trebuie să-i calmez pe oameni, să le explic că nu sunt împotriva homosexualilor. Eu mă pronunţ pentru menţinerea instituţiei căsătoriei, pentru o familie tradiţională şi împotriva adopţiilor copiilor de familiile gay.
Vocea Rusiei: Aţi spus că singura cale de ieşire este prelungirea procedurii de examinare a cererilor din partea cuplurilor homosexuale. Însă există decretul ministrului de Interne care prevede amenzi şi chiar pedeapsa cu închisoarea pentru asemenea metode. Consideraţi că acest decret va egala desfiinţa dezbaterile?
Jean-Michel Acolo: Am făcut o plângere împotriva lui Manuel Valls la Consiliul de Stat al Parisului pentru abuz de autoritate. Consider că avem dreptate absolută. Trebuie să apărăm „dreptul la conştiinţă” care ne permite să nu ne respectăm obligaţiile dacă ele contravin principiilor moralei noastre. Atunci când am refuzat să înregistrez căsătoria gay, câţiva primari mi-au propus să facă ei acest lucru. Care este problema? Şi nu ar fi fost discuţii şi ameninţări.
Vocea Rusiei: Consideraţi că este o problemă de principiu pentru Guvern?
Jean-Michel Acolo: Da. Cel mai mult îmi doresc ca următorul guvern, oricare ar fi el, în primul rând, să anuleze această lege. Mai mult de-atât, eu vreau ca viitoarea campanie prezidenţială să se bazeze pe această promisiune electorală.
Vocea Rusiei: În prezent, de ce sunteţi acuzat în Franţa de homofobie dacă sunteţi împotriva căsătoriilor gay?
Jean-Michel Acolo: Franţa s-a epuizat. Atunci când Jean-Marie Le Pen a vorbit despre imigranţi, despre o problemă care este reală, el a fost acuzat de rasism. Eu îmi expun foarte clar poziţia declarând că oricine are dreptul să iubească o persoană de acelaşi sex, este alegerea fiecăruia, însă pentru mine căsătoria este o uniune între un bărbat şi o femeie. Sunt acuzat de homofobie, cu toate că eu şi colegii mei facem totul pentru a nu permite o asemenea atitudine în societatea noastră. În Franţa, discriminarea este o crimă. Manuel Valls a declarat într-un mod destul de dur că ea se pedepseşte: 75.000 de euro şi 6 luni de închisoare. Eu nu înţeleg încotro se îndreaptă Franţa, atunci când cel care este împotriva legii, un cetăţean obişnuit, după primele audieri este închis la închisoare pentru două luni, în timp ce derbedeii din suburbii nu au probleme. Pentru crimele lor ei sunt pedepsiţi cu suspendare. Cred că ne deplasăm într-o direcţie greşită şi viitorul Franţei mă sperie. De Maria Sidelnikova - Vocea Rusiei
a

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu